Palandöken’deki etap yarışlarında pist rekoru kırarak altın madalya kazanan 16 yaşındaki Ayşe Durlu, 2015 Ocak ayında Lichtenstein’da düzenlenecek olan EYOF’ta Türkiye’yi temsil edecek.
İstanbul Özel Koç Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Ayşe Durlu, kayaktaki yeteneğiyle tüm dikkatleri üzerine çekti. 4 yıldır AKUT Kar Sporları Kulübü’nde yarışan genç sporcu, son olarak geçtiğimiz günlerde Palandöken’de yapılan ilk etap yarışlarında slalomda pist rekoru kırdı ve altın madalya kazandı. Başarısıyla 24-30 Ocak 2015’te Lichtenstein’da yapılacak EYOF’da Türkiye’yi temsil edecek olan Ayşe Durlu, en büyük hedefinin 2018 Olimpiyatları’na katılmak olduğunu söyledi.
6 yaşından beri kayak yaptığını son 4 yıldır da yarıştığını anlatan Durlu, “İlk başlarda çok heyecanlanıyor ve stres yapıyordum. Ama zamanla alıştım. Artık yarışlarda sadece hızımı nasıl artırırım onu düşünüyorum. Ayrıca EYOF’a gidecek olmanın ayrı bir heyecanını yaşıyorum çünkü yurt dışındaki ilk yarışım olacak. Türkiye’yi temsil edecek olmam da benim için ayrı bir gurur. Sıkı bir kamp döneminin ardından EYOF’tan madalya ile dönmeyi çok istiyorum” dedi.
“MİMAR OLMAK İSTİYORUM”
Okul ve kayağı bir arada yürütmenin biraz zor olduğundan bahseden genç yetenek, şunları söyledi. “Şu an 11’inci sınıftayım ve eğitim hayatı benim için çok önemli. Zaman zaman derslere yoğunlaşıyor kayağı düşünemiyorum ama kayağında ayrı bir yeri var. Okul bittiğinde mimarlık eğitimi almak istiyorum. Ama bu süreçte en büyük hedefim olan 2018 Olimpiyatları’na da hazırlanmalıyım. Her iki hayalimin de gerçek olması için elimden geleni yapacağım. Tabi bu noktada en büyük desteği ailemden alıyorum. Ben bu konuda çok şanslıyım, yarış olsun, kamp olsun her zaman yanımda olmaları bana büyük güç veriyor.”
EYOF’ta büyük slalom ve slalomda yarışacağını da dile getiren Ayşe Durlu, Palandöken’deki kampların öneminden de söz etti. Kar kalitesi ve pist uzunluğunun dünya standartlarında olduğunu anımsatan Durlu, “En verimli kampı Palandöken’de yaptığımızı söyleyebilirim. Burada kar çok iyi ve pist uzunluğu ile tesisler bizim için çok önemli. Tüm bunları Palandöken’de bulabiliyoruz. Hocalarımızın desteğiyle iyi bir takıma sahibiz ve hepimizin tek isteği var o da başarılı olmak” diye konuştu.