Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi olan 67 yaşındaki Gezo Güntürk, şah damarına takılan stentle sağlığına kavuştu.
İHA muhabirine açıklama yapan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr. Yüksel Kaya, Kardiyoloji Kliniği olarak Van’da ilk defa şah damara stent takmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Gezo Güntürk’ün böbrek yetmezliği nedeniyle 5 yıldır diyalize girdiğini ve 7 ay önce sol tarafından felç geçirdiğini ifade eden Kaya, “Gezo Güntürk, nöroloji servisi tarafından bize sevk edildi. Yaptığımız tedavi sonucu hastanın sağ internal karotis artelinde yüzde 80-90’lık bir lezyon olduğunu tespit ettik. Anjiyo laboratuarında ameliyatsız, dikişsiz ve narkozsuz o damara işlem yapmaya karar verdik. Sağ karotis artelde anjiyo yöntemi ile başarılı bir şekilde stent taktık. Hastamızın genel durumu iyi. Şikayetlerinde gerileme var. Bundan sonra kardiyoloji, nöroloji, fizik tedavi ve dahiliyenin takibinde olacaktır” dedi.
İlk defa Van’da bu işlemin gerçekleştirildiğine değinen Kaya, “Bu ameliyatı ilk kez Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği olarak gerçekleştirdik. Gerek imkanların uygun olmayışı gerek farkındalığın oluşmamış olmasına bağlı olarak şimdiye kadar bu işlem burada yapılmıyordu. İnşallah bundan sonra seri olarak bu işlemleri burada yürütebileceğiz” şeklinde konuştu.
Anjiyo olmadan önce doğru dürüst yemek yiyemediğini ve rahat uyuyamadığını belirten Gezo Güntürk isimli hasta ise, “Şu an çok şükür iyiyim. Başımdaki ağrılar geçti. Kendimi iyi hissediyorum. Doktorlara teşekkür ediyorum” dedi.
Gezo Güntürk’ün oğlu Faruk Güntürk de, annesinin 7 ay önce felç geçirdiğini belirterek, “Birçok hastaneye götürdüm. Üç ay önce annemi buraya getirmiştim. Şimdi hocamın sayesinde annemin sağlık durumu iyi. Van’da bu tür ameliyatların yapılması bizler için büyük bir nimettir. Kardiyoloji kliniğindeki doktorlar başta olmak üzere hastane yönetimi ve personeline teşekkür ediyorum” diye konuştu.