Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Vali Şükrü Yılmaz’ın katılımı ile 3 TIR dolusu giyim malzemesi Suriyeli vatandaşlara gönderildi.
Yardım malzemelerinin gönderilmesinden önce Vali ve protokol üyeleri Ulucaminde kılınan namaz sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan İHH Yardım standına ziyaret gerçekleştirdiler.
Törene Kütahya Valisi Şükrü Yılmaz, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Kütahya Ak Parti Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı Belediye başkanı Mustafa Güler, AK Parti ilçe başkanı Hilmi Gümüş , İHH Tavşanlı Temsilcisi Mümtaz Serdaroğlu, yardım kuruluşları ve çok sayıda halk katıldı.
Vali Şükrü Yılmaz, “Daha önce İHH Başkanı Şükrü Nazlı bugün vekil adayı yapılacak yardımla ilgili toplantı düzenlemişti. Ben de dedim ki bu yardımı Valilik olarak biz de dahil olmak üzere tüm sivil toplum ile bir olalım bu yardımı birlikte yapalım dedim. Bu da kabul gördü. Camide birlikte saf tutabiliyorsak burada da birlikte olmalıyız. İlimizde bulunan tüm sivil toplum örgütlerine bu birlikteliği sağladıkları için , aynı amaç doğrultusunda bir araya geldikleri için. Türkiye nereden nereye geldi bunu da söylemekte yarar var. Kütahya’ya göreve başladığımda o tarihteki Emniyet müdürünün verdiği raporda İHH’yı örgüt olarak takip ediyorlardı. Talimat verdim İHH terör örgütü değildir İHH uluslar arası yardım kuruluşudur. Bunlara takibi bırakacaksınız . Tabi ne amaçla yapıldığını bugün daha net şekilde anladık. Çok şükür ülkenin geldiği durum bu" dedi.
İHH Başkan Vekili Mustafa Yenipazar ise, “Bundan 3 ay önce Valiliğimizin himayesinde İHH öncülüğünde tüm gönüllü temsilcilerimizin katılımı ile Suriye’ye acil yardım organizasyonunu birinci ayağını bugün tamamladık. Allah nasip ederse 90 bin değerinde 3 tırımızı Tavşanlı’dan Reyhanlı’daki Suriye kamplarına ulaştırmak üzere yola çıkarıyoruz. Tabi bunlar sizlerin teveccühleri ile kadirşinaslıklarınızla oluşan tırlar. İnşallah bizler de hakkıyla onlara ulaştıracağız. Tabiri caiz ise açlıkla baş başa olanlara ulaştıracağız. Şundan emin olun yaptığınız yardımlar bugün için çok büyük önem taşıyan, orada bir canın kurtulmasına vesile olacak. Hem merkezimizde hem ilçelerimizde bu yardımları toplamaya devam ederek yerine ulaştıracağız. Bugün insanlığa kardeşliğe sınır çizmeye çalışanlar , “ Ya Suriye’dekiler bizim sorunumuzu mu ? Irak’takiler bizim sorunumuz mu “ anlayışı ile karşılıyorlar. Çok büyük yanlış yapıyorlar. Kardeşlik için insanlık için sınır çizilmez. Bu sınırı bizler çizmedik, zamanında birileri ellerine cetveli aldı ve bu sınırları çizdi. Bizlerin arasına bu sınırı çekip tabiri caiz ise diyaloglarımıza kardeşliğimize engel koymaya çalıştılar. Çok şükür belki bir sıkıntı yaşanmış olsa dahi burada elbette ki bir rahmet oluştu. Hep birlikte çok daha güzel günlere yol alacağız. Buralarda kan ve göz yaşı bizlerin gayretleri ile sona erecek" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Ulucami eski imamlarından Mehmet Çağırtgan’ın duası ile 3 TIR Suriye kampına yola çıktı.
Vali ve protokol üyeleri, yardım araçlarını el sallayarak yolcu ettiler. (EFE)