Ezgi ÇAPA / İstanbul, () - İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy Engelliler Merkezi'nin açılışında çocuklarla oyun oynadı. Oyuncak evin kapısını çalan Topbaş ile çocukların diyalogları salondakileri güldürdü.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadıköy Kozyatağı Mahallesi'nde yaptırılan Kadıköy Engelliler Merkezi'nin açılış törenine katıldı. AK Parti'nin engelli milletvekili Gürsoy Erol, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile çok sayıda partilinin katıldığı törende, engellilerden oluşan mehter takımı marşlar çaldı, folklor grubu da gösteri sundu. Engellilerin hazırladığı gösteri izleyiciler tarafından çok beğenildi.

"EĞER BİR ENGELLİ ŞEHRİ KULLANAMIYORSA, BU YÖNETİM AYIBIDIR"

İSMEK Kurs Merkezi, Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi, Görüntüleme Merkezi, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Engelliler Merkezi, 0-6 Yaş Otizm Eğitim Merkezlerinden oluşan tesisin hayırlı olması temennisinde bulunan Topbaş, “İstanbul tüm belediyeler içerisinde en fazla erişilebilir bir kent. Ama çok eksiğimiz var. Daha yapmamız gereken çok şey var. Bir şehirde bir engelli şehri kullanamıyorsa, bu bir yönetim ayıbıdır" dedi.

Topbaş'ın konuşması sırasında işitme engelliler için işaret dili ile çeviri yapıldı. Konuşmasının ardından gösterileri düzenleyen engellilerle birlikte fotoğraf çektiren Kadir Topbaş, binanın açılışını da engellilerle birlikte kurdele keserek yaptı.

ÇOCUKLARLA OYUN OYNADI

Törenin ardından merkezde bulunan birimleri tek tek gezen Topbaş, otistik ve özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarla birlikte resim yaptı, onların çalışmalarına eşlik etti. Çocuk bakım merkezinde, oyuncak eve saklanan çocukların kapılarını çalarak onlarla oyun oynayan Topbaş'ın diyalogları salondakileri güldürdü.

Tesis hakkında yöneticilerden bilgi alan Topbaş, araştırmalara göre her 80 doğumdan birinin otizmli olduğunu öğrenince, duyduğu rakam karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Topbaş, aileleri teknolojinin aşırı kullanımı ve elektronik aletlerin yaydığı radyasyon konusunda uyardı.

KADINLAR TOPBAŞ'A EL YAPIMI GÜMÜŞ KOL DÜĞMESİ HEDİYE ETTİ

Merkezin kadınlara yönelik hizmetlerde bulunan birimlerini de ziyaret eden Topbaş, kadınların sergiledikleri el emeklerini tek tek inceledi; sınıflarda kadınlarla uzun uzun sohbet etti.

Kadınlar da, Topbaş'a, kendilerinin yaptığı ve üzerinde adının baş harflerinden oluşan Trabzon işi gümüş kol düğmeleri hediye etti.