Ordu’nun Gölköy ilçesinde öğrencilerin yedikleri yemeklerden zehirlendiği iddiasının ardından yemek firması sözleşmesini tek taraflı feshetti.
Ordu’nun Gölköy ilçesinde geçen hafta taşımalı eğitim verilen okullarda eğitim gören 75 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı. Yaşanan olayın ardından Ordu Valiliği, Gölköy Kaymakamlığı, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü inceleme başlattı. Zehirlenme olayının okullarda dağıtılan yemeklerden kaynaklandığı şüphesi ile yemek firması sahibi gözaltına alındı. İfadesi alınan firma sahibi daha sonra tekrar serbest bırakıldı. Bir haftalık incelemenin sonucun çeşitli görüşmelerin ardından okullara yemek veren firma sahibi okullarla olan yemek dağıtım sözleşmesinin tek taraflı olarak feshetti.
Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, "Yemek ihalesini alan firma sözleşmesini kendi isteği ile feshederek tek taraflı olarak çekildi. Kaymakam bey ve ben firma sahibi ile görüştük ve ’bu durumun birkaç kez tekrarlandığını, üçünce kez olmaması gerektiğini’ söyledik. Kendisi de çekildi. Pazartesi günü itibari ile Gölköy Kaymakamlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz başka bir firma ile çalışmaya devam edecek. Konuya ilişkin adli süreç halen devam etmektedir" dedi.