AK Parti Kilis eski İl Başkanı Reşit Polat, milletvekilliği aday adaylığı için başvurusunu yaptı. Polat, aday adaylığı başvuru evraklarını AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak’a teslim etti.
AK Parti Kilis Milletvekili Aday Adayı Reşit Polat, 4 yıl AK Parti İl Başkanlığı yaptığını ifade ederek, “Geçen kongremizde yaptığımız istişare sonucu İl Başkanlığına aday olmadım. Bunun da nedeni milletvekilliğine aday olacağım içindir. AK Parti vizyonu olan hedefleri olan bir partidir. 2011 yılında aday adayları başvurularını yaptığında ben o zaman il başkanı idim, arkadaşlarıma şunu söylemiştim. Seçim bitene kadar kim aday olursa olsun onun etrafında kenetlenelim, seçim boyunca çalışalım demiştim. Bugünde aynı şeyi söylüyorum. Herkesin hakkına hayırlısı olsun" dedi.
AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak, aday adaylığı başvurularının Cuma günü sona ereceğini ifade ederek, “Hafta sonu Ankara’ya gideceğiz. Önümüzdeki hafta aday adayı arkadaşlarımızla bir toplantı yapacağız. Tüm arkadaşlarımıza kim aday adayı olursa olsun aday olmayanların seçim sonuna kadar çalışmasını isteyeceğim” dedi.
Reşit Polat’ın aday adaylığı başvurusunda İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, Kilis eski Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, Polateli Belediye Başkanı Hakkı Çelik, il genel meclis üyeleri ile çok sayıda partili hazır bulundu.