Gazeteci-Yazar Mehmet Kesim’in "Müsaadenizle" adlı şiir kitabında kadına şiddete karşı büyük bir duyarlılık içerisinde kaleme aldığı "Kadınlarımıza" adlı şiiri Avrupa’nın önemli sivil toplum kuruluşlarından DSDF tarafından kadına şiddete karşı toplantı ve sosyal sorumluluk projelerinde önemli bir mesaj haline geldi.
Türkiye’deki hiçbir kurumun, kuruluşun yan kurulu olmadan Avrupa’da faaliyet gösteren bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olan 12 dernek ve 1 vakıftan oluşan Hollanda merkezli Demokratik Sosyal Dernekler Federasyonu (DSDF) son zamanlarda Avrupa’da yaşayan Türklerin kadına şiddete karşı eğiliminin artması dolayısıyla özel bir çalışma içerisine girdi. DSDF yönetimince kadına şiddet konulu toplantılarda Mehmet Kesim’in şiiri önemli bir mesaj olarak yer aldı. DSDF’nin resmi internet sitesi olan www.DSDF.net ’te de yer alan Mehmet Kesim’e ait "Kadınlarımıza" şiiri, DSDF resmi internet sitesi tarafından on binlerce gurbetçiyle paylaşıldı.
DSDF Genel Sekreteri Fatma Öztürk yapmış olduğu açıklamada, kadına şiddeti önleme konusunda devlet yetkililerinden çalışmayı yapmasını beklediklerini bildirerek, "Bu konunun muhatabı erkeklerin eğitilmesi gerektiğinin artık hepimiz bilincindeyiz. Çünkü mağdur olan kadınlardır. En çok kendi yakınında olan erkeklerden şiddet görmekte veya öldürülmekteler. Bu insanlık dışı olayların son bulması ve kadınlarımızın toplumda hak ettikleri yeri alması için hepimiz üzerimize düşen görevleri, yapmalıyız" dedi. Öztürk, Gazeteci-Yazar Mehmet Kesim’e kadına şiddete karşı büyük duyarlılık içerisinde kaleme aldığı "Kadınlarımıza" isimli şiirinden dolayı teşekkür ederek, edebiyat ve müzik alanındaki çalışmalarda başarılar diledi.
Rotterdam Charlois Belediye Başkan Yardımcısı, DSDF eski Genel Başkanı Zeki Baran ise, "Avrupa’da yaşayan Türkler için sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan dolayı büyük bir gayret gösterip gurbetçi vatandaşlarımıza her türlü konuda yardımcı olmak istiyoruz. Son zamanlarda artan kadına şiddet olaylarının bir an önce son bulması en büyük temennimizdir. Bu amaçla çeşitli çalışmalar içerisindeyiz. Mehmet Kesim’in Müsaadenizle adlı şiir kitabında yer alan şiiri bizim çalışmalarımıza önemli bir rehber olup ışık tutacaktır. Mehmet Kesim’in şiirinde de yer aldığı gibi ’kadın anadır, kadın atadır, Havva’dan beri hep kutsaldır’ diyoruz" ifadelerini kullandı.
Baran, bu şiirini toplumla paylaşan Mehmet Kesim’e teşekkür etti.