Genelkurmay Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ergün Aybars’ın konuk olduğu EBSO Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Ermeni Soykırımı masaya yatırıldı.
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı Genelkurmay Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ergün Aybars katılımıyla gerçekleştirildi.
EBSO Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Prof. Dr. Ergün Aybar Ermeni soykırımı hakkında sunum yaptı.
Genelkurmay Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ergün Aybars gerçek soykırımın Yahudi Soykırımı olduğunu söyledi. Türkiye’deki belgelerin hepsinin böyle bir şey yaşanmadığını gösterdiğini aktaran Aybars, “Ermeni soykırımı iddialarının arkasında kapitalizm vardır. Türkiye’nin Atatürk ilkelerinden uzaklaştırmak ve güçsüz kılmak vardır. Eğer Türkiye, Atatürk’e ihanet etmeseydi bugün Fransa düzeyinde eğitimli, bilimli bir ülke olurduk. Bilgi toplumu olmazsak bizi daha çok kötü günler bekler” dedi.
“YENİ BİR ROMANA İHTİYACIMIZ VAR””
Aybars’ın ardından söz alan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da ekonomik gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yorgancılar, ilk 3 aylık dönemin iç açıcı olmadığını söyleyerek, “Tüm dünyada da durum aynı. Onun için bizim yeni romana, hikayeye ihtiyacımız var. Yoksa 10 bin 700 dolarlık milli gelirle yükselmemiz imkansız. Bizim hızlı hareket etmemiz gerekirken, devlet desteklerinin da artması gerek” dedi.
İzmir’deki işsizlik oranı 15.4 civarındayken 13.9’lara inmiş gözüktüğünü ancak yine de Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir rakam olduğuna dikkat çeken Yorgancılar, teşvik sisteminin önemine vurgu yaptı.
“KOMİTE KURUP, BİLDİRGE YAYINLADIK”
EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ise sanayiciler olarak ülke menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini ve bu bağlamda da Ermeni Soykırımı ile Oda olarak bir komite kurarak, gerekli çalışmaları yürüttüklerini ifade etti. 29 Ocak 2001 tarihli Meclis toplantısında alınan karar gereğince Sözde Ermeni soykırımını kınama bildirisi yayınladıklarını da dile getiren Esen, “Bildirgemiz, başta Fransa Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Meclis Başkanı, Ankara Büyükelçiliği olmak üzere basına gönderilmiş, kamuoyu yaratılmıştır. Dünya geneline baktığımızda 23 ülke ve ABD’de 41 eyalet bugün Ermeni soykırımını tanırken, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi de Ermeni Soykırımı Karar Tasarısı’nı 10 Nisan 2014 tarihinde kabul etmiştir. Her geçen yıl bu sayının artması oldukça ürkütücüdür. Tabi ki en önemlisi de Ermeni Soykırımını reddetmenin yasayla suç haline getirilmiş olmasıdır” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Ekonomik Güncel Konular maddesine geçildi. Üyelerin talebi üzerine oturum basına kapalı olarak devam etti.
Ender Yorgancılar ve Meclis Başkanı Salih Esen, sunumu nedeniyle Ergün Aybars’a teşekkür plaketi verdi.