Antalya’nın Aksu ilçesi Belediye Başkanı İsa Yıldırım, muhtarlarla bir araya gelerek hem sorunları dinledi, hem de yapılan hizmetleri anlattı.

Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, muhtarlarla geniş çaplı bir toplantı yaptı. Muhtarların sorun ve taleplerinin anlattığı toplantıda muhtarlar adına konuşan Aksu Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Ekici, “Biz muhtarlar siyaset değil, hizmet yaparız” dedi.

Başkan Yıldırım ise muhtarların halka hizmet etmekle görevli olduğunu belirterek, “Halkın menfaati ne ise muhtarlar orada olmalıdır. Siyaseti Türk milleti top yekun yapmalı. Tepkisiz toplumların sonu hüsranla bitmekte. Bu memleket bizim, yanlışlarda hepimiz tepkimizi göstermeliyiz” dedi. Konuşmasında Büyükşehir yasasına da değinen Başkan Yıldırım, “Bundan dolayı köy statüsündeki bölgelere hizmet yapma yetkimiz 2014 seçimlerinden sonra başlayacak. Fakat biz meclisimizde karar alarak seçimlerden önce Aksu Belediyesi’ne bağlanan köylere de hizmet götürmeye başladık. ASAT’ın çalışmalarından dolayı Yenimahalle toz içinde kaldı. Vatandaş yetkinin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu bilmeyip bizden hizmet beklediği için yolları asfaltlama çalışmalarını da biz yapıyoruz. Diğer mahalleleri de asfaltlayacağız” dedi.

Asfalt çalışmasının kaynağının ruhsat gelirleri olduğunu da dile getiren Başkan Yıldırım, “Antalya’da evlerden ruhsat geliri alamayan tek belediye biziz. Biz ruhsat parası alamadığımız halde asfaltları yapıyoruz, kaldırım yapıyoruz, halkımıza hizmet üretiyoruz. Ama sınırlarımız genişledi. Yıllardır ihmal edilen hizmetler var. Bundan dolayı zamana ihtiyacımız var. Aciz değiliz, yapmayacağız da demiyoruz, seçimlere kadar asfalt çalışmalarının yüzde 90’ını tamamlamış olacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Yıldırım, belediyenin tüm birimlerinin muhtarların emrinde olduğunu belirterek “Muhtarlarımızın belediyemizden isteği, talebi Aksu halkının talebi. Dolayısı ile benim talebimdir. Bu nedenle personelimiz muhtarlarımızın taleplerini değerlendirerek en kısa sürede çözüm üretmek zorundadır” dedi.