Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Anneler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Vali Altıparmak, “Bitmek bilmeyen sabrın, affediciliğin, fedakârlığın, sevgi ve saygının timsali annelerimizin “Anneler Günü”nü kutluyorum.” dedi.
Vali Altıparmak mesajında şunları kaydetti; “Dünya’nın tüm çağdaş ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü “Anneler Günü”, 15 Mayıs tarihi de “Uluslararası Aile Günü” olarak kutlanmaktadır.
Bu yıl ki “Anneler Günü’nü” de, 10 Mayıs 2015 Pazar günü, varlığımızı borçlu olduğumuz, sevgi, hoşgörü, merhamet ve özveri kaynağımız değerli annelerimizin, bu anlamlı günlerini, sevgi ve saygı duygularıyla yoğunlaşarak, milletçe kenetlenerek kutlayacağız.
Karşılıksız emeğin, şefkatin tükenmez kaynağı, annelerimiz bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok payı olan aile ve toplum hayatının temel direğidir.
Bu anlamlı günde, yeryüzündeki tüm bireylerin kalbi, bitmek bilmeyen sabrın, affediciliğin, fedakârlığın, sevgi ve saygının timsali annelerimiz için çarpacaktır. Bu çok önemli ve anlamlı günde, anne olma mutluluğunu ve onurunu yaşayan tüm annelerin, “Anneler Günü’nü ve Uluslararası Aile Günü’nü” kutlayarak, milletçe sağlık, mutluluk ve huzur içinde nice anneler gününe birlik ve beraberlik içinde ulaşmamızı temenni ediyorum.”