Adıyaman Alperen Ocakları tarafından, 6 yıl önce Hakkın Rahmetine kavuşan BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu için mevlid okutuldu.
Yenipınar Camiinde okutulan mevlide çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlid sonunda dualar edilerek cemaate ikramda bulunuldu.
Adıyaman Alperen Ocakları Başkanı Sinan Önder mevlit sonunda yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu 25 Mart 2009 yılında hain bir suikast ile şehit edilmiştir. Liderimiz ve beraberinde rahmeti rahmana kavuşan dava arkadaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Altı yıldır Muhsin Yazıcıoğlu suikastıyla ilgili yargılamada bir arpa boyu yol alınamaması ülkenin geleceği adına üzüntü vericidir.
Ülkemizin karanlık bir dönemden geçtiği bu günlerde milletçe Muhsin Yazıcıoğlu gibi özü sözü bir liderlere hasret, her geçen gün artmaktadır. Muhsin Yazıcıoğlu bu ülkenin bir değeri, bir sigortası, neferiydi. Tam bir Türk-İslam lideri, tam bir Alperen, tam bir Osmanlı evladıydı. Milli manevi değerlere bağlı bir insandı. Dolayısıyla bizler de O’nun bıraktığı Alperenler olarak O’nun belirttiği hak, hukuk, adalet prensibi doğrultusunda bu zamana kadar devam ettik bundan sonra da devam edeceğiz. Muhsin Yazıcıoğlu’nu unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.
Muhsin Yazıcıoğlu Bu ülkede başbakanlık, bakanlık yapmadı fakat cenazesinde hep birlikte şahit olduk ki binlerce, yüzbinlerce hatta milyonlarca insan yığını cenazesinde O’nu hep birlikte yolcu etmek suretiyle sevgisini ve saygısını göstermiştir. Biz Alperenler İlahi adaletin eninde sonunda tecelli edeceğine iman ediyoruz. Fakat Alperenlerin yüreğine bir nebzede olsa su serpecek, beşerin inşa ettiği mahkemelerde tesis edilecek adaletin de her ne pahasına olursa olsun tecelli etmesi için gövdelerimizin üstündeki kellelerimizi adalet terazisinin üstüne koyduk muhataplarının haberi olsun.
Bizler bu suikastın arkasında kim ya da kimler varsa eldeki bilgiler bulgular doğrultusunda hukuk içinde kalarak ortaya çıkaracağımızı ve bu davanın peşini bırakmayacağımızı söylemek istiyorum. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet, Ruhları şad olsun."