Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tot, Kastamonu ile Bursa arasında tarihten gelen güçlü bir bağın bulunduğunu söyledi.
Bursa’da bu yıl 4.sü gerçekleştirilen Bursa Kastamonu Günlerine katılan Kastamonu Belediye Başkanı Yardımcısı Adnan Tot, burada düzenlenen turizm panelinde konuştu. Panelde, Kastamonu ile Bursa arasında tarihten gelen güçlü bir bağın bulunduğunu açıklayan Adnan Tot, “Her iki şehir de tarihte hep önemli merkezler olmuştur, yine iki şehir de birer tarih, kültür, ilim, irfan medeniyet ve maneviyat şehridir. Bu sebeple biz bu yıl “Candaroğulları’nın Başkenti Kastamonu’dan, Osmanlı’nın Başkenti Bursa’ya selam olsun” sloganıyla tanıtımımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.
Kastamonu’nun, Türklerin Anadolu’ya girdikten sonra ilk fethettikleri yerlerden birisi olduğuna dikkat çeken Adnan Tot, “Kastamonu, Türklerin Anadolu’ya girdikten sonra ilk fethettikleri yerlerden biridir. Kastamonu, Anadolu’da Türk ilerleyişinde önemli görevler icra etmiştir. İlk başlarda bir karakol görevi görürken kısa süre sonra bir ilim ve irfan merkezi haline gelmiştir. Burada bulunan manevi sultanların irşat ve tebliğleri sayesinde Türk-İslam medeniyetine ışık saçan bir kaynak olmuştur. Ayrıca Kastamonu’nun bir özelliği de Selçuklu’dan, Osmanlı’ya, Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyetine her devirde asker ve devlet adamı yetiştirmiş bir memleket olmasıdır. Bu sebeple Kastamonu tarih boyunca en çok şehit veren illerden birisi olarak da dikkat çekmiştir” diye konuştu.
“Türk-İslam tarihinden Kastamonu’yu çıkarırsanız geriye tarih kalmaz” diyen Adnan Tot, “Bizce Kastamonu, bu derece önemli bir ildir. Ayrıca Kastamonu Yüce Allah’ın her türlü zenginliği- güzelliği bahşettiği bir cennet köşesidir. Bunun içinde Kastamonu’nun çok tanıtılması gerekiyor. Belediye Başkanımız Tahsin Babaş, göreve gelmesiyle birlikte bir hizmet seferberliği başlattı. Kastamonu Belediyesi olarak artık tarihimize, kültürümüze sahip çıkıyoruz. Tarihi eserleri korumak ve tekrar kazandırmak için çok çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Belediye Başkanımızın bize gösterdiği yolda, O’nun vizyonuyla Kastamonu’nun tanıtımı için gereken her hizmeti yapıyoruz. Kastamonu’nun geleceğini çok parlak görüyor ve geleceğe de umutla bakıyoruz” şeklinde konuştu.
Bursa Kastamonu Günleri’nin en önemli fonksiyonunun Bursa ile Kastamonu arasında var olan kardeşlik bağlarını daha da güçlendirdiğine işaret eden Tot, şöyle konuştu: “Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Bursa Kastamonu Günleri’nin artık sağlam bir zemine oturduğunu memnuniyetle görüyoruz. Bu etkinliği gerçekleştiren Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu’nu tebrik ediyorum. Kendilerini bugüne kadar desteklediğimiz gibi bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Kastamonu’nun tanıtımına hizmet eden tüm organizasyonların içersinde yer almak ve desteklemekten dolayı da mutluluk duyuyoruz. Bursa Kastamonu Günleri etkinliğinin, Bursa-Kastamonu kardeşliğinin güçlenmesine vesile olması dileklerimle, tüm Bursalı kardeşlerime, Bursa halkına ve Kastamonulu hemşehrilerime de selam ve sevgilerimi sunuyorum.”
Panelin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tot, Kastamonu Belediye Başkanlığı standına gelen ziyaretçilere içerisinde Kastamonu’yu tanıtan broşür, kitap, taş baskı bez, çekme helva gibi Kastamonu’ya ait yöresel ürünlerin olduğu hediye çantası dağıttı.