İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen ortaklığıyla geçen sene başlatılmış olan “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında Antalya’nın Korkuteli ilçesinde 22 sınıf projeye tam destek verdi. Korkuteli’nde 22 yetimin 18’ine Anadolu İmam Hatip Lisesi bakıyor.
Korkuteli Eğitim Bir-Sen Başkanı Sait Özçelik konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Biz de Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak böyle bir projeye öncülük ediyoruz. İlçedeki bu rakamı 50’ye çıkarmak için çalışma içerisindeyiz" dedi. Hedeflerini ilçede 50 sınıfın 50 yetime sahip çıkması olarak belirlediklerini ifade eden Özçelik, "Bu çalışmayla dünyadaki mazlum ve yetimlere sahip çıkıp çocuklarımıza yardımlaşma duygusunu geliştirmek istiyoruz. Destek vermek isteyen her kim olursa olsun www.yetimkardes.org sitesi üzerinden de bağış yapabilir ve bir yetime bakabilir. Sınıflarda toplanan aylık 90 lira gibi bir ücretle dünyanın her yerinden bir yetime sahip çıkmayı amaçlıyoruz. Eğitim Bir-Sen olarak Korkuteli’nde tüm okullara çalışmalara başladık. Her sınıf aralarında topladıkları bağışı istedikleri ülkenin, istedikler yetime gönderebilecekler. Bu şekilde Korkuteli olarak 50 yetime sahip çıkmayı amaçlıyoruz" dedi.
İlçedeki diğer okullardaki sınıflarla birlikte sahip çıkılan yetim sayısının 22 olduğunu da sözlerine ekleyen Özçelik, "Sadece sınıf olarak değil, kişisel olarak da yetimlere sahip çıkabilirsiniz. Vatandaşımız, www.yetimkardes.org sitesi üzerinde kredi kartı ile yıllık bağışta bulunabilir. Bu kampanya ile binlerce yetime sahip çıkabilir" diye konuştu.