Adana’da Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu tarafından düzenlenen A ve Genç Milli Takım Eleme yarışmaları başladı.
Çok sayıda oda başkanı ile kuaför, manikürcü, pedikürcü ve berber esnafının katıldığı eleme yarışmaları Adana Sürmeli Otel’de gerçekleşti. Yarışmaya ilişkin açıklama yapan Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, Türkiye genelinde 7 bölgede 11 ilde yapılacak yarışmalar ve final sonucunda birinci olacak berber, kuaför ve güzellik uzmanlarının Türkiye’yi yurt içi ve yurt dışındaki yarışmalarda temsil edeceğini, A ve Genç Milli Takıma seçilen yarışmacılara kişi başı 10 bin TL para ödülü verileceğini kaydetti.
Dereceye girenlere çeşitli sürprizler ve promosyonlar sunulacağını belirten Başkan Karakaş, kazanan yarışmacıların 2 yıl boyunca federasyonun düzenlediği tüm eğitim ve şovlara katılacağını, uluslararası yarışmalar öncesi de eğitim kamplarına alınacağını anlattı.
Yarışmalar, 24 Şubat 2015 Antalya, 3-5 Mart Ankara olmak üzere 9 ilde daha yapıldıktan sonra 22 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak finalde, milli takım kadrosu açıklanacak.