TOKAT (AA) - Tokat'ın Erbaa ilçesinde belediye personeline yönelik işaret dili kursu açıldı.

Erbaa Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde açılan kurs, 27 Mart'ta sona erecek.

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işaret dili kursunun İlçe Halk Eğitim Merkezi kütüphanesinde devam ettiğini söyledi.

Kursun 5 Ocak'ta başladığını belirten Yıldırım, "Biz buna engelsiz iletişim diyoruz" dedi.

Yıldırım, işaret dili öğrenilmesinin önemine değinerek, "Aslında biz kendimizde olan bu eksikliği gideriyoruz. Bizim için bir eksiklik, bunu burada öğreniyoruz" diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve personeli ile kurs öğreticisine teşekkür eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Kursa her birimimizden birkaç kişi gönderiyoruz. Erbaa Belediyesini engelsiz iletişimin sağlandığı bir belediye yapmak için işaret dili kursuna personelimizi gönderiyoruz çünkü hükümetimiz engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak için birçok çalışma yapmakta. Buradaki kurs, tamamen gönüllük esasına dayalı, arkadaşlarımız da buraya seve seve geliyor. Belediye başkanı olarak temel iletişimleri ben de öğrenmek istiyorum. Bu kursun Erbaamız ve belediyemiz için verimli olacağını düşünüyorum."

Belediye çalışanı Ahmet Arslan da "Kursun faydalı olduğuna inanıyorum. Amcamın oğlu da işitme engelli, bana geldi, bir şey anlattı ama ben anlamadım. İkinci kez anlattı yine anlamadım. Bana kızar gibi oldu. Dördüncü kez anlattığında da anlamadım. Sonunda anladım dedim. Bunu bildiğim için kursa katıldım. Kursa başladıktan sonra işitme engelli kardeşlerimle karşılaştım, onlara işaret diliyle selam verdim. Kurs bittikten sonra işitme engelli arkadaşlarımız belediyeye geldiğinde rahatça iletişim kuracağız" diye konuştu.