Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi kurucu Dekanı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü için aday olduğunu açıkladı.
Yimpaş AVM Vip Salonunda bir basın toplantısı düzenleyerek Bozok Üniversitesi Rektör Adayı olduğunu açıklayan Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi kurucu Dekanı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, 1964 yılında Yozgat’ın Çandır ilçesinde doğduğunu, ilköğrenimi Çandır’da, Orta ve Lise öğrenimimi Yozgat İmam Hatip Lisesinde tamamladığını söyledi. Birçok üniversite gibi Bozok Üniversitemizin de Rektörlük seçimleri yaklaştığını ifade eden Özkan, “ Yozgat’ımıza ve Bozok Üniversitemize layık olduğu hizmeti vermek maksadıyla Rektörlük seçimlerinde adaylığımı açıklıyorum. Bütün bilgimi ve birikimimi güzel şehrimiz Yozgat ve Bozok Üniversitemizin beklentileri doğrultusunda sarf etmek istiyorum” dedi. Yükseköğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde, Yüksek Lisansı Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, Doktorasını ise Ankara Üniversitesine bağlı olarak 1995 yılında Almanya’da bitirdiğini ifade eden Özkan, “ 1996 yılında Almanya’nın Essen Üniversitesinde bir süre misafir öğretim üyesi olarak görev yaptım. Halen Kastamonu Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı olarak görev yapmakta ve Uluslararası ikili anlaşmalar ve Uluslar arası Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüklerini yürütmekteyim” diye konuştu.
Gelişmişliğin bir bütün, gelişmiş bir üniversitenin de , ait olduğu şehrin kalkınmasına ve gelişmesine de katkı sağlayacağını vurgulayan Prof. Dr. Özkan, “ Bozok Üniversitesine hizmet etmek amacıyla çıktığım bu yolda Cenabı Allah’ın muvaffakiyeti ile Rektör olduğumuzda projelerimizi uygulamaya koyacağız. Öncelikli hedefimiz, liyakati esas alan, adil, şeffaf ve ortak akla önem veren geniş ufuklu üniversite yönetimi oluşturmaktır. Tüm öğretim elemanları, öğrenciler ve çalışanlara, diğer görevlilere karşı sevgi ve şefkatle yaklaşılacak, adil, şeffaf ve ortak akla önem veren bir yönetim anlayışı sergilenecektir. Görevini layıkıyla yapan herkese karşı hak ettiği değer verilecektir. Katılımcılık yönetimde esas alınacaktır. Uluslar arası akademisyen hareketliğine hız verilerek, Yozgat’ımız ve Bozok Üniversitemiz dünyada tanınan, bilinen ve tercih edilen üniversiteler arasına girmesi sağlanacaktır. Yine uluslararası ikili akademik anlaşmalarla gerçekleştirilecek büyük projelerle Yozgat’ın yer altı ve yer üstü kaynaklarının, teknolojinin ve sanayinin hizmetine sunulması sağlanacaktır. Başta Tarım ve hayvancılığı canlandırmak için Üniversitemiz her türlü bilimsel katkıyı verecektir. Diğer projelerimizle hem bilim dünyamıza hem de halkımıza hak ettiği hizmet ulaştırılacaktır. Biz hem şehrimize hem de üniversitemize katma değer üretmek için Rektörlüğe talibiz” şeklinde konuştu.