Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Aydın Şubesi (TÜRKAV), Alparslan Türkeş’in vefatının 19. yılı nedeniyle Alparslan Türkeş’i Anma Haftası nedeniyle vakıf binasında “Anılarla Başbuğ” isimli anma programı düzenlendi.
Yapılan bu etkinliğe 23.Dönem MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, Türkav Aydın Şube Başkanı Bilge Ozan, Türk Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt ve çok sayıda Türk Milliyetçisi katıldı. Program Başbuğ Alparslan Türkeş ve şehitler için yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından İlahiyatçı Mustafa Mutlu’nun okuduğu Kuran-ı Kerim ile devam etti.
23.Dönem MHP Aydın Milletvekili Recep Taner ve 1980 Öncesi Ülkü Ocakları Aydın Şube Başkanlarından Sadettin Yabaş’ın konuşmacı olarak katıldığı sohbette Cennet Mekan Alparslan Türkeş’le yaşanılan anılar dinleyicilere aktarıldı. Ülkücü Hareketin Kurucusu Alparslan Türkeş’in en büyük hedeflerinden birinin Türk Milliyetçiliği Hareketi fikrini iktidara taşımak olduğunu aktaran konuşmacıların aktardığı anılar katılımcılarda duygusal anlar yaşattı. Günün birlik ve beraberlik günü olduğunu savunan bütün katılımcılar, Alparslan Türkeş’i rahmet, minnet ve özlemle andıklarını, fikirlerinin savunucusu olduklarını belirttiler.
Programa katılan davetlilerden üniversite yıllarında Alparslan Türkeş’le anıları olan Eğitimciler Şahin Baranoğlu, Nurettin Yeşilbursa, Namık Kemal Kocazeybek ve Mustafa Kaya yaşadıklarını tek tek anlattı.