Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenen Gaziantep Genç Girişimciler Programı’nda başarılı bulunan projelerin ödülleri, sahiplerine verildi. Ödül töreninde konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, yeni fikirlerin destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.
GAÜN Teknopark, TargeT, Asfari Fondutation ve TDP işbirliğiyle düzenlenen, sponsorluğunu SPARK’ın üstlendiği Genç Girişimciler Programı’nın açılış konuşmasını yapan SPARK Gaziantep Bölge Sorumlusu NasserIshaqz, Türk ve Suriyeli girişimci öğrencilerden 100 başvurunun olduğunu, bunlardan 30’unun eğitime alındığını belirterek, etkinliğe destek veren herkese teşekkür etti. TargeT Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Ekrem Tekin ise konuşmasında, başarılı bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirtirken, ödül kazananlara TargeT’ten üç aylık bir danışmanlık hizmeti vereceklerini ve iş fikirlerinin hayata geçirilmesi konusunda yardımcı olacaklarını açıkladı.
COŞKUN: ARAP AKADEMİK PROGRAMI BAŞLAYACAK
Daha sonra konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise, bu girişimcilik projesinin genç girişimci öğrenciler için bir sertifika programı olduğunu belirtti. Programa çok iyi iş fikirlerinin sunulduğunu kaydeden Rektör Coşkun, konuşmasının devamında şöyle dedi: “Suriye’den gelenler bizim için çok önemli. Biz elimizden geleni yapmak zorundayız. Üniversite olarak bu tarz projelerle beraber onların gelişimi ve kültürümüze ayak uydurmalarını sağlama konusunda kendilerine destek vermek zorundayız. Bu amaca yönelik birçok projemiz var. Türkçe öğretmek, desteklemek gibi. Tabii ki bu tarz projelerde birçok ortağımız var. Devlet, özel kuruluşlar, SPARK ve Asfari Foundation bunlar çok iyi ortaklarımız. Gelecekte de yeni projeler yapacağımızı düşünüyorum. Ve sizlerle güzel bir haber paylaşmak istiyorum Bu yıl, bu akademik yıl içinde aralarında ‘Arap Akademi Programı’ de olan 26 projeyi yaşama geçirmeyi planlıyoruz. Bu programın hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”
ALKIŞLIK PROJELER
Genç Girişimciler Programı’nda Shaima Asasmi, Taima Marravi ve Fatma Esen’in ortak çalışması olan Art Cafe Projesi, Dima Alhabbal ve Emre Güler’in ortak projesi olan Pepino Sağlıklı Reçel Projesi ve Mustafa Gahzel, Reşat sürücü ve Shuaib Al Chihabi’nin ortak projesi ReatRcycle Projesi ödüle layık bulundu. Ödül kazanan proje sahiplerine GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun tarafından 3000’er TL’lik hediye çekleri takdim edildi. GAÜN Teknopark, TARGET, Asfari Fondutation ve TDP işbirliğiyle düzenlenen Genç Girişimciler Programı’nda 3000 Avro ödül kazanan projelerden REART Projesi, plastik, cam, şişe, tahta gibi geri dönüşüme elverişli olan çöplerden hediyelik ve dekoratif eşyalar üretmeyi öngörüyor. Bir başka ödüllü proje olan Pepino Reçeli Projesi ile ise, tropik bir meyve olan Pepino’nun yetiştirilip, bundan reçel üretimi yapılması ve bunun özellikle diyabet hastalarının tedavisinde kullanılmasını içeren bir proje. Arti Cafe Projesi’nde ise Türk ve Suriye kültürünün bir arada bulunabileceği, yiyecek, içecek, müzik, kitap kombini ile kültürlerarası bir işbirliğinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Böylelikle, Türk ve Suriyeli yurttaşların birbirlerine daha iyi anlayacakları ilkesinden hareket ediliyor.