Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Kılıç, çocuğu olmadığı gerekçesiyle eşi tarafından şiddet gören ve intihar girişiminde bulunarak beynine oksijen gitmediğinden dolayı felç kalan Müjde Kara’yı ziyaret etti.
Eşinden gördüğü şiddet sonrası intihar girişiminde bulunduğu iddia edilen ve Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Hastanesi’nde yatmakta olan Müjde Kara’yı, Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Kılıç, Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Ümit Ece, Başhekim Yardımcısı Turan Saydam ve Sosyal Çalışmacı Mehtap Çetin ziyaret etti. Ziyarette Müjde Kara’nın sağlık durumu ve yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgiler alan İsmail Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın vatandaşların her zaman yanında olacağını belirtti. Müjde Kara’yı hastanede ziyaret ettikten sonra Müjde ve ailesinin yaşadığı evi de ziyaret ederek incelemelerde bulunan Kılıç, ev ziyaretinde kendisi de yatalak olan baba Selçuk Aktaş ve aile bireyleriyle görüştü. Kılıç, “Müjde’yi, tetkik ve tedavisinin daha iyi koşullarda yapılması için uzman doktorlarımızla görüşüp, beyin cerrahisi ve nöroloji bölümlerinde tam teşekküllü hizmet veren üniversite araştırma hastanelerine sevkini gerçekleştireceğiz. Şu an Müjde’nin devam eden bir enfeksiyon durumu var. Bu durumun ortadan kalkmasına müteakip sevk işlemleri sağlanacaktır. Devletimizin her türlü imkanları ile daima sizlerin yanındayız” dedi.
Engelli baba Selçuk Aktaş’ın sağlık durumuyla da yakından ilgilenen Kılıç, fizyoterapi planını en kısa sürede hazırlayacaklarını ve periyodik tedavi sürecine başlanacağını ifade etti.
Aktaş ailesi, kızları Müjde Kara adına Sebahat Aktaş, engelli baba Selçuk Aktaş adına ise Aliye Aktaş tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın evde bakım hizmet modelinden faydalandığı, ayrıca Müjde Kara ile baba Selçuk Aktaş’ın engelli maaşı aldığı ve ailenin geçimini bu şekilde sağladığı öğrenildi.
8 yıl önce teyzesinin oğlu ile evlenen ve çocuğu olmadığı gerekçesiyle eşinden şiddet gördüğü iddia edilen Kara, evlendikten 2 yıl sonra tavana bağladığı iple intihar girişiminde bulunurken, eşinin ailesi tarafından son anda kurtarılmış, beynine oksijen gitmediği için komaya girerek felç olduğu öne sürülmüştü.