Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Türkiye’de ve Gaziantep’te ekonominin süratle büyümeye devam etmesi için en önemli şartın istikrar olduğunu söyledi.
Ülke ekonomisinin siyasi ve ekonomik istikrarla büyüdüğünü belirten Başkan Nakıboğlu, "Ekonomimiz son 12 yılda çok önemli bir mesafe kat etti. Daha da büyümemiz için siyasi istikrar şart" dedi.
Şehrin sanayi alanında her geçen gün büyüdüğünü, özellikle son 12 yılda adeta başarı hikayesi yazdığını ifade eden Nakıboğlu, “Gaziantep son yıllarda adeta bir cazibe merkezi konumuna geldi. Şuanda dünyanın en büyük kentleriyle yarışıyoruz. OSB’mize baktığımız zaman Türkiye’nin en büyük sanayi ve üretim alanına sahibiz. 130 bin çalışanım ve 850’den fazla firmamız ile 2023 hedeflerine hızla ilerliyoruz” şeklinde konuştu.
Ekonomik istikrar için siyasi istikrar bir numaralı koşul olduğunu sözlerine ekleyen Nakıboğlu, “Son 12 yılda sağlanan siyasi istikrar sayesinde ülke ekonomimiz büyük sıçrama yaptı. Sanayiciler olarak, genel seçimden sonra da istikrarın devam etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.