Antalya’nın Kumluca ilçesinde CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ. yetkilileri ve mahalle muhtarlarının katılımıyla ilçede yaşanan enerji sorunlarını görüşüldüğü toplantı gerçekleştirildi.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında yapılan toplantıya AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer, CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ. Kumluca sorumlusu Ali Öztürk, CLK Akdeniz Elektrik AŞ. Perakende Satış Sorumlusu Mustafa Kaptı ve mahalle muhtarları katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçede yaşanan enerji sorunlarını, vatandaş kadar belediye olarak kendilerinin de yaşadığını söyledi. Yaşanan enerji sorununu en aza indirmek için kendilerinin de sürekli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Başkan Çetinkaya, sürekli büyüyen Kumluca’da enerji sorunlarının aşılması yönünde somut bir çözüme henüz kavuşamadıklarını belirtti.
Başkan Çetinkaya, “Mahalle muhtarlarımızı, CLK Akdeniz Elektrik AŞ. yetkililerini bir araya getirerek yaşanan sorunu masaya yatırıp, birlikte bir çözüm arayalım istedik. Öncelikle sorunu tespit edebilirsek, çözümü de daha kolay bulacağımıza inanıyorum. Belediye olarak bizim üzerimize düşen bir görev varsa bizde bu görevi yerine getirelim” dedi.
İLÇEDE NAKİL HATLARI VE TRAFOLAR ÇOK ESKİ
Mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledikten sonra yaptığı konuşmada ilçede yaşanan enerji sorunlarının başlıca sebebinin nakil hatları ve trafoların çok eski olmasından kaynaklandığını bildiren CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ. Kumluca Sorumlusu Ali Öztürk, enerjinin nakli ve iletimini sağlayan hattın Finike’den geldiğine dikkat çekti. Öztürk, ayrıca enerjinin dağılarak abonelere ulaşması nedeniyle güç kaybı oluştuğunu ve sürekli artan elektrik ihtiyacının bunlara paralel olarak karşılanmasında sıkıntılar yaşandığını belirtti.
KUMLUCA’YA 2.3 MİLYON LİRALIK YATIRIM
CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ. tarafından Kumluca’ya 2.3 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirildiğine dikkat çeken Öztürk, şunları söyledi:
“Bu yatırımla 30 yılı aşkın süredir kullanılan trafolar değiştirildi. Biz daha sonra bu trafoların içinde güç değişimi yaparak trafoları daha da güçlendireceğiz. Bunun yanında yeni trafolar koyduk. Enerji kullanımının yoğun olması ve hatların eskiliği nedeniyle sürekli arızalar oluşuyor. Bunlarda sağlıklı enerji kullanımını engelliyor. Yaptığımız tüm çalışmalar, vatandaşlarımızın sağlıklı ve devamlı enerji kullanımlarının sağlanması içindir. İnşallah gelecekte bu sorunları daha az yaşar duruma geleceğimizi ümit ediyorum.”
Toplantıda konuşulacak sorunları bir rapor haline getirerek üst makamlara ileteceklerini vurgulayan Öztürk, ayrıca mahallelerde detaylı çalışma yaparak yaşanan sorunların kaynağını da tespit edip, çözümü konusunda yeni yatırımlar yapılmasını sağlayacaklarını bildirdi.
Toplantı sonunda CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ. tarafından Batı Antalya bölgesinde en başarılı birim olarak seçilen Kumluca CLK Akdeniz Elektrik AŞ. merkezine verilen plaket, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve muhtarlar tarafından takdim edildi.