Gediz hakkında yaptığı açıklamalarının Manisa basını tarafından çarpıtıldığını belirten Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, basında yer alan “Vali Çileden Çıktı” haberlerine sitem etti. Gediz Nehri’ndeki sorunun her geçen gün arttığına dikkat çeken Vali Bektaş, Gediz sorununu çözmek adına Manisa Valiliği bünyesinde özel bir ekip kurduklarını söyledi.
Gediz sorunuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da haberdar olduğunu belirten Vali Bektaş, “Basınla bir iletişim bozukluğu yaşıyoruz. Vali çileden çıkmadan çıktı olunca insanın canı sıkılıyor. Gediz’le ilgili bir sorunumuz var biliyorsunuz. Bu sorun bugünden yarına oluşmuş bir sorun değil. Bunun çözümü de bugünden yarına gerçekleşebilecek bir iş değil. Fakat biz şunu söylüyoruz. Bu işi ciddiye alın. Çileden çıktığımızda yok. Böyle bir şeye de ihtiyaç yok. Baştaki pozisyonumuz neyse bugünkü pozisyonumuzda aynı. Manisa’da bir Gediz sorunu var. Bunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da farkında. Bunun için bir havza kurdu ve Manisa valiliğini de bundan sorumlu tuttu. Biz de o işin üzerindeyiz” dedi.
Gediz sorununun özel bir çalışma gerektirdiğine dikkat çeken Vali Bektaş, bu kapsamda çalışmalara başladıklarını belirterek, “Bir araştırma sürecinin sonucunda anladık ki konunun üzerinde özel bir çalışma gerektiriyor. Bir vali yardımcısını bu işle görevlendirdik. Bunun altına bir ekip verdik. Ekip çalışıyor. Mevcut durumu herkesten sadece belediyelerden değil, organize sanayi bölgeleri, sanayi tesisleri Gediz’i kim kirletiyorsa, Manisa içinde, dışında kim varsa herkesin genel durumlarını tespit ediyoruz. Sorumluklarını yerine getiren tesislere teşekkür ederim. Sorumluklarını yerine getirmeyenleri izliyoruz. Ama getirmeyenleri, ruhsatı yok, atık su tesisi yok, onları da bir an evvel sorumluluklarını yerine getirmesi için zorluyoruz, zorlayacağız. Bu bir kamu hizmetidir. Ortada bir yapı vardı, ama çok aktif değildi, biz bunu aktif hale getiriyoruz. Süreçte icap eden her şey yapılacak. Bu bir kamu hizmetidir. Düzenli istikrarlı bir şekilde takip edilmesi gerekir. 1 günde kirlenmedi, 1 günde temizlensin” şeklinde konuştu.
Vali Bektaş, son olarak şöyle konuştu: “Geçtiğimiz günlerde Almanya’daki fuara katıldık. Bir bakıyorsunuz, dünya başka bir yere gidiyor, biz başka bir yere gidiyoruz. Böyle bir şey olamaz. Elin Sri Lanka ülkesi gelmiş, Nürnberg’te organik ürün satıyor. Biz Manisa’da asma yaprağı satamıyoruz. Neden üzerindeki ilaç kalıntısı. Sri Lanka neresi biliyor musunuz, ben bilmiyorum. Sri Lanka temsilcisiyle görüştüm, fuarın nasıl olduğunu sordum. Temsilci fuarın süper olduğunu söyledi. Biz Avrupa’ya, Asya’ya üzüm asması satamıyoruz. Neyi tartışıyoruz. Üzümde vatandaş para kazanamadı. Peki, asma yaprağı nerede yetişiyor? Üzümün olduğu her yerde yani Manisa’da yetişiyor. Bugün asma yaprağı satamazsak, yarın üzüm satacağımızın bir garantisi yok. Zeytin satacağımızın garantisi var mı? Bunu iyi düşünmek lazım. Ben 3 ayın değil, 30 senenin hesabını yapıyorum.”