Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Abdullah Atik, Silvan ilçe teşkilatını ziyaret etti.
Atik, 28 Şubat Cumartesi günü yapılacak temayül seçimi öncesinde partisinin merkez ve ilçe teşkilatlarına yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Silvan ilçe teşkilatını ziyaret ederek ilçe başkanı Nimet Aksoy’la görüşen Abdullah Atik, Silvan’ın tarih, kültür ve medeniyet kenti olduğuna dikkat çekerek, 1990’lı yıllardan itibaren olaylar nedeniyle zarar gören bu kadim ilçenin hak ettiği yere gelebilmesi için özel çaba sarf edeceğini söyledi.
“BİZİ ANCAK SİLVAN ANLAR”
Silvan’ı ancak kendilerinin anlayacağını belirten Atik, “Bizi ancak Silvan anlar. Kadim kent Silvan, 1990’lı yıllardan itibaren başlayan olaylarda nasıl yıkılmayarak ayakta kaldıysa biz de aile olarak olayları bahane ederek yatırımlarımızı alıp bu topraklardan gitmedik. Diyarbakır’da kaldık ve mücadelemize devam ettik. Bu kente olan borcumuzu ödemeye, bu halkın temsilcisi olarak meclise giderek yeni hizmetlerle devam etmek istiyoruz. İthal değiliz, tepeden inme değiliz, yüzde yüz yerliyiz. Bu yüzden parti teşkilatlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.
“SİLVAN BARAJI BÖLGEYE HAYAT VERECEK”
Atik, Türkiye’nin en büyük ikinci barajı olan Silvan Barajı’nın hem Silvan’ı hem Diyarbakır’ı tarım ekonomisinde Ortadoğu’nun yıldızı yapacağını da kaydetti. Atik, “Silvan ve Diyarbakır’ı ekonomik açıdan hak ettiği yere getirecek iki ana etken turizm ve tarımdır. Silvan’da bu ikisini de canlandırma imkanı mevcuttur. Silvan’ın tarihsel değeri ve turistik eserlerini söylemeye gerek yok. Silvan barajı Silvan ve Diyarbakır için tarihi bir fırsattır. 400 bine yakın insanımız istihdam edilecek. Ekonomik anlamda Diyarbakır, sadece Türkiye’nin değil Ortadoğu’nun yıldızı olacak. Bu proje bile AK Parti’nin bölgemize ne kadar önem verdiğini gösteriyor” diye konuştu.