Alanya Otel, Restoran Donanımları, İç ve Dış Mekan Ürünleri, Yapı ve Dekorasyon Malzemeleri İhtisas Fuarı (ALODİF) 27 Şubat-1 Mart 2015 tarihleri arasında AFT Fuarcılık tarafından Alanya Park-Kestel fuar alanında düzenlenecek.
Bu yıl üçüncüsü kez düzenlenecek olan ALODİF, ziyaretçi yoğunluğunun üst seviyelere ulaşması adına katılımcı firmalarla da yapılan değerlendirmelerle tanıtım çalışmaları ve etkinliklerle de destekleneceği belirtildi. Fuar öncesi son hazırlıklarını yapan katılımcı firmaların fuara özel kampanya ve indirimlerle sezon öncesi ziyaretçilere ürün ve hizmetlerini sunacağı ifade edildi. Alanya’da düzenlenen fuarların tanıtımının sosyal medya üzerinden de yapılması ve bu yolla daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla facebook’ta “Alanya Fuarları” sayfası açıldığı ve bu sayfa üzerinden fuarla ilgili gelişmeler, katılımcı firmaların paylaşımları ile daha çok kişiye ulaşılmış olacağı kaydedildi.
Sektörel dernek ve kurumlardan Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ALKOD Alanya Çevre Koruma Derneği (ALKOD), Alanya Birleşik İş Adamları Derneği (ALBİAD), Alanya Gazeteciler Cemiyeti, Anadolu Teknik Yöneticiler ve Çalışanları Derneği(ATYD), Otel Satın Alma Müdürleri Derneği (OSMED), Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (HOTED) fuarda yer alarak destek verdiği ifade edildi.
Fuarın Alanya’ya önemli katkılar sağlayacağını söyleyen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, yeni pazarların oluşması, iş dünyasında yeni ilişkilerin kurulmasıyla ticari potansiyelin arttırılması, kış aylarında bölgeye hareketlilik kazandırılması ve işletmelerin ürün tedariki konusunda aynı noktada kıyaslama yapabilmeleri açısından fuarın Alanya için önemli bir değer olduğunu vurguladı. Sili, Alanya, Manavgat ve Gazipaşa olmak üzere turizme bağlı olan ve geleceğini turizmle şekillendirecek olan bölge işletmelerinin mutlaka fuarda yer alması gerektiğinin altını çizerek, “Tüm bölge turizmcilerini ALODİF’e davet ediyorum” dedi.