Şahinbey Belediyesi tarafından kent trafiğini rahatlatmak için sürdürülen; Havaalanı, Dutluk, Şahinbey Parkı ve Kilis yolunu birbirine bağlayacak olan 50 metre genişliğindeki 12 şeritli yolun çalışmalarında sona doğru gelindi.
Türkiye’nin sayılı Gaziantep’in ise en geniş yolu olan 50 metre genişliğindeki 12 şeritli yolun çalışmalarında sona doğru gelinirken, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.
TRAFİĞİ RAHATLATACAK
Kısa bir süre sonra çalışmaları tamamlanacak olan yol çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Tahmazoğlu, “Havaalanı yolundan başlamak üzere, Havaalanı, Dutluk, Şahinbey Parkı ve Kilis yolu bağlantısını bağlayacak olan 12 Km uzunluğundaki 12 şeritli yol çalışmamızda artık sona geldik. Bildiğiniz gibi bu yolun kamulaştırılması için 2500 vatandaşla anlaşarak, yolun kamulaştırma işlemlerini tamamladık. Daha sonra yolun reklajı çalışması, dolguları ve kırılacak alanların kırılması yapıldı. Daha sonra alt yapı çalışmaları tamamlandı. GASKİ tarafından yağmur suyu, içme suyu gibi yolun altından geçen kanal çalışmaları tamamlandı. Şimdi ise yolun reklaj ve asfalt çalışmasına geldik. Havaalanı, Dunluk mevkii arasındaki yolun bir bölümünü asfaltlamıştık. Şimdi ise tam olarak yolu açıyoruz. Yani 50 metre genişliğinde 12 şeritli, bisiklet yoluyla, yürüyüş yoluyla vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılayacak. Aynı zamanda trafiği çok ciddi anlamda rahatlatacak bir yol oluyor. Yapılan bu yol Türkiye’nin sayılı yolları arasında yer alırken Gaziantep’inde en geniş yolu olacak. Kıyaslayacak olursak, şu anki çevre yolunun ve havaalanı yolunun bir buçuk kat genişliğinde olan bir yol. Bu ay içerisinde Havaalanı, Dutluk mevki arasındaki yolun kaldırım çalışmasını, bisiklet ve yürüyüş yollunu, aydınlatması ve asfaltı ile birlikte halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Yolumuzun şimdiden Şahinbey’imize, Gaziantep’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.