Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Samsun Milletvekili Aday Adayı Aslan Karanfil, ilçe gezilerinde vatandaşlarla yaptığı görüşmelerin yanı sıra sosyal medya paylaşımları ile de seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Sosyal medyada 10 binin üzerinde takipçisi olan Karanfil, kimi zaman durum, kimi zamanda karşılıklı sohbet şeklindeki paylaşımlarıyla seçmeni ile sürekli bir etkileşim içerisinde. Bir takipçisinin sorduğu "IMF’ye olan borç bitti, deniyor. Türkiye’nin tek borcu IMF’ye mi, bugün dış borç ne kadardır? Özelleştirme ile elde edilen gelir nedir" şeklindeki soruya Karanfil, “Türkiye, IMF ile 56 yıla varan ilişkileri süresince toplam 19 stand-by anlaşması imzaladı. Yani Türkiye daha önce de IMF’den 18 kez borç alıp ödedi. 2002 yılında IMF dahil dış borç 129 milyar dolar iken 2014’te IMF’siz 401 milyar dolar. Bu ödeme dönemi süresince de 38 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı. Yani 38 milyarlık özelleştirme ile 22 milyar dolarlık IMF borcu ödendi" şeklinde cevap verdi.
“SAMSUN’U VE SORUNLARINI RAPORLARDAN ÖĞRENMEDİM”
İnternet sitesi üzerinden Samsun hakkındaki deneyimlerini ve hedefini soran başka bir kullanıcıya ise "Samsun’un sorunlarını ve çözümlerini birilerinin anlatması ya da bir yerlerden okuyarak değil, 7 yıl boyunca alt yapıdan turizme, sağlıktan tarıma, ulaşımdan eğitime köy köy mahalle mahalle bizzat tecrübe ederek öğrendim. Bu şehri de sorunlarını da çözümlerini de biliyorum. Amacım sahada kazandığım bu tecrübeyi TBMM’de hizmete dönüştürmek" diyen Karanfil, aday adayları içerisinde sosyal medya ve internet platformunu en iyi kullananlar arasında gösteriliyor.