Pursaklar Belediyesi Hanım Evleri’ndeki tezhip sanatı kursuna katılan hanımlar, ortaya birbirinden güzel eserler koydu. Çalışmalarıyla göz dolduran tezhip hocaları ise yaptıkları tezhip sanatından Başkan Çetin’e hediye etti.
Pursaklar Belediyesi Nezaket Hanımevi ve Ayyıldız Hanım Evi tezhip kursu hocalarından Zübeyde Turan ve Belgin Şahin, bir yıl boyunca büyük azim ve kararlılıkla tezhip kursunu sürdürdü. Kursiyerlerine yeni bir meslek kazandıran hocalar, kendi yapmış oldukları çalışmaları da halkın ziyaretine açtı. El emeği göz nuru ile yapılan çalışmalarıyla ziyaretçilerin beğenisini kazanan tezhip ustaları, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’i de unutmadı. Pursaklar Belediyesi Tevfik İleri Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Selçuk Çetin’i ziyaret eden Nezaket Hanımevi tezhip kursu öğretmeni Zübeyde Turan, üzerine tezhip sanatıyla “Bismillahirrrahmanirrahim” yazan tabloyu Çetin’e hediye etti. Ayyıldız Hanım Evi tezhip kursu öğretmeni Belgin Şahin de kendi yapmış olduğu eseri Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Erçetin’e hediye etti.
Tabloları inceleyen Başkan Çetin, yapılan başarılı çalışmalardan dolayı hanımları tebrik edip, hediye için teşekkür etti. Tezhip sanatının incelikleri hakkında Selçuk Çetin’e bilgi veren hanımlar, Pursaklar’da bu sanata yoğun ilgi olduğunu ifade ederek, kendilerine sunulan imkânlardan dolayı teşekkürlerini sundu.