Van Büyükşehir Belediyesi, madde bağımlılığının önüne geçmek amacıyla kentteki sivil toplum örgütlerinin desteğiyle kurduğu “Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyonu", ilk eğitimini zabıtalara verdi.
Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, artan madde bağımlılığının önüne geçmek amacıyla kentteki sivil toplum örgütlerinin desteğiyle "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyonu" kurulduğu hatırlatıldı. Açıklamada, “Sağlık Daire Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı öncülüğünde oluşturulan koordinasyonda SES, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER), Eğitim-Sen, Psikolojik Danışmanlar Derneği (PD-DER) gibi kurumlar yer alıyor. Projenin ilk aşamasında madde bağımlılığı konusunda bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yapılacak. Farkındalık çalışmalarının ilki ise belediye zabıtalarına verildi” denildi.
İki oturum şeklinde gerçekleştirilen eğitim çalışmasının açılış konuşmasını yapan Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Orhan Aktaş ise, yapılan çalışmada işbirliğinin önemine değinerek herkesin bu çalışmada sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Aktaş, “Eğitim kapsamında ele alınan konular; bağımlılığın tanımı, uyuşturucu madde ile mücadele, bağımlılık yapıcı maddeler, bağımlıya yaklaşım, bağımlı bireylerin bulunduğu mekanların denetimi, zabıta denetim yetkileri ve yasal düzenlemeler oldu. Gerçekleşecek projenin bir sonraki basamağında ise özel güvenlik ve bekçilere eğitim verilecek” dedi.