KAYSERİ'deki Erciyes Üniversitesi (ERÜ) kampusünde Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Organize Sanayi Bölgesi tarafından 20 milyon TL’ye yaptırılacak merkez ERÜ'ye bağlanacak.
ERÜ kampusundaki temel atma törenine Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Tahir Gül, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, ilçe belediye başkanları, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, dekanlar, öğretim üyeleri katıldı. 2 yılda tamamlanacak merkezde fizik, kimya, biyoloji bölümleri bulunacak. 15 bin metrekare kapalı alanı bulunan Doğa Bilimleri Merkezi'nin temel atma töreninde konuşan Vali Orhan Düzgün, Kayseri’de önemli teknolojik ve bilimsel gelişmelere dikkat çekerek, "Kayseri dört üniversitesi ile bölgenin hatta Genkök ve Nanoteknoloji gibi merkezleri ile Türkiye’nin ilk ve sayılı merkezleri ile dikkati çekmektedir. ERÜ bu açıdan da saygın bir üniversitedir. Ülke genelinde üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örnekleri burada görülmektedir" dedi.
Rektör Prof. Keleştemur ise "Türkiye’nin kalkınması ve dışa bağımlılığının azılması için bu tür merkezlere ihtiyaç vardır. Son 10 yılda TÜBİTAK’ın da teşviki ile birbiri ardına projeler yapılmaktadır. O açıdan geleceğe ümitle bakmalıyız. Son 5-6 yılda ERÜ, Türkiye’deki ilk Genetik kök merkezi ve Nano teknoloji merkezi ile öne çıkmıştır. İlaç Merkezi, Aşı Geliştirme merkezlerimizde kısa sürede hizmete girecektir. Hayırseverlere bize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, "ERÜ ve diğer üniversitelere katkımız devam edtecek. Üniversite- sanayi işbirliği bizim için çok önemlidir. Kayseri sanayisinin gelişimi bu merkezlere bağlıdır" dedi.

FOTOĞRAFLI