Kütahya Belediyesi Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi sanatçılarının ’Sanatla terapi’ konulu resim sergisi, Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyarete açıldı.
Sergide sanatçılar Sebahat Sarıoğlu, Sibel Temelkıran, Hakime Gülsoy, Hüseyin Karakoç, Bahri Bingöl, Ramazan Genç’in eserleri yer aldı.Başhekimi Doç. Dr. Fatih Oğhan, sanatla terapinin etkinliğine inandıklarını dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Kütahya Belediyesi Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi Başkanı Sebahat Sarıoğlu, konuşmalarında resimle terapinin yurt dışında 1940’ dan bu yana uygulandığını belirterek, "Bu sergi biz sanatçılar için çok anlamlı ve duygusal bir öneme sahip. Kütahya’da ilk defa hastanemizde Kent Konseyi olarak bir sergi açmaktayız. Bundan önce bir çok İl’de bu tür sergileri gerçekleştirdik. Hastanelerde açılan resim sergileri, öncelikle kanser hastalıklarında ve psikolojik hastalıklarında terapi sağlayarak faydası görülmektedir. Dilerim ki burada da hastalarımızın ilgisini çekerek onlarda bir merak uyandırır" dedi.
Törene Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. İsmail Zehir, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Fatih Oğhan ve davetliler katıldı. (EFE)