Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde düzenlenen 10. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali 21-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Dokuz yıldır düzenli olarak sürdürülen Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da dolu dolu ve oldukça renkli bir programa sahip. Türkiye’den katılacak farklı tiyatroların yanı sıra, İtalya, Fransa, Hollanda, Bulgaristan, Letonya ve Moldova’dan katılacak yabancı topluluklar eşliğinde gerçekleştirilecek olan festival, 5 gün boyunca birçok oyunun yanı sıra atölye çalışmasına da ev sahipliği yapacak. Eskişehirli minik izleyicilerin unutamayacakları güzellikte bir festival geçirebilmeleri için Şehir tiyatroları, 10. yıla özel olarak 21 Mayıs günü Sazova Bilim Kültür ve Sanat parkında gerçekleştirilecek olan açılış karnavalının görkemli ve birçok renkli sürprizlerle dolu gerçekleşmesi için yoğun bir çalışma sürdürüyor.
Festival bünyesinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının “Parçacık” adlı yeni çocuk oyunu da minik izleyiciler ile buluşacak. Festivalin bilet satışları ise başladı. Tiyatro severler Şehir Tiyatrolarının gişelerinden ve Mybilet internet sitesinden festival biletlerine ulaşabilecekler.