ORDU (AA) - Fatsa ilçesinde "pat pat" olarak tabir edilen tarım araçlarının, şehir merkezlerine girmelerinin yasak olduğu, aksi halde 88 lira ceza yazılacağı bildirildi.

Fatsa Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliğinden yapılan açıklamada tarım araçlarının şehir merkezlerine girmesinin yasak olduğu belirtildi.

Yasağa uymayan tarım aracı sürücülerine 88 lira para cezasının yazılacağının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Her geçen gün sayıları artan ve meydana gelen bir kaza sonrasında birçok kişinin yaralanmasına ya da ölmesine neden olan tarım araçlarının şehir merkezlerinde dolaşması yasaktır. Tarım araçlarının amacı dışında kullanılması sonucu çok sayıda kaza meydana geliyor. Bölgemizde genellikle yolcu taşımacılığında kullanılan tarım araçlarının kaza yapması sonrasında birçok ailenin ocağına ateş düşüyor. Bu tarım araçlarının şehir merkezine girmesi, Karadeniz Sahil yoluna ve çevre ilçelerle olan bağlantı yollarına çıkmaları yasaktır."

Açıklamada, şehir merkezlerine girmesi yasak olan tarım araçlarının görülmesi halinde vatandaşların 155 polis imdat hattına ihbarda bulunulması da istendi.