MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, Kepez ilçesinde 132.7 hektar alanı kapsayan ve otuz yıldır tapu mücadelesi yapılan Kepezaltı ve Santral mahallelerinin Bakanlar Kurulu kararıyla ‘riskli alan’ ilan edilmesiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından cevaplandırmak üzere yazılı soru önergesi verdi.
MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, Kepezaltı ve Santral mahallerinde yıllardır tapu mücadelesi veren vatandaşların haklarının gasp edilmemesi gerektiğini belirterek, riskli alan ilan edilen yerlerde yapılması planlanan rezidans ve ticari alanlardan orada hak sahibi olan vatandaşların yararlanması gerektiğini belirtti.
Günal’ın TBMM Başkanlığı’na sundukları soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:
”Antalya ili Kepez ilçesinde 132.7 hektar alanı kapsayan ve 30 yıldır tapu umudu taşıyan Kepezaltı ve Santral mahalleleri, 25 Aralık 2014 tarihli ve 29216 sayılı resmi gazete de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile ’riskli alan’ ilan edildi.Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, alan içerisinde bulunan taşınmazları satın alma, ön alım hakkını kullanma, bağımsız bölümlerde dahil olmak üzere taşınmazları trampa etme, taşınmaz mülkiyetini veya imar haklarını başka bir alana kaydırma gibi iş ve işlemleri yapmakla geçici olarak yetkilendirilmiştir. Bunun yanında Kepezaltı ve Santral mahallelerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak kurulan ANTEPE İnşaat ve Ticaret A.Ş tarafından çok katlı rezidanslar ve AVM’ler yapılacağı adı geçen yerlerin büyük bir bölümünün ticari alan olacağı da söylenmektedir. Bu bilgiler doğrultusunda, riskli alan olarak ilan edilen bu yerlerde kaçar katlı binalar yapılacak ve her binada kaç daire bulunacaktır?Bu iki mahallede kaç kişi hak sahibidir? Hak sahiplerini belirlerken kıstasınız ne olacaktır? Hak sahiplerine verilen dairelerden sonra inşaatı yapan ANTEPE İnşaat ve Ticaret A.Ş’ne kaç daire kalması planlanmaktadır?Bir dairenin maliyeti ne kadar olacaktır?Hak sahiplerine verilen dairelerden sonra geriye kalan dairelerden ne kadar kar elde edilecek ve bu paralar kimlere verilecektir?Rezidans olarak planlanan çok katlı binalardan ve ticari alanlardan hak sahiplerine adil bir dağıtım yapmayı planlıyor musunuz?”