Öğrencileri sportif faaliyetlere yönlendirmek ve doğa sevgisi aşılamak isteyen Karşıyaka Belediyesi, yarıyıl tatiline özel olarak ücretsiz ’Kış Kampı’ düzenledi.
Karşıyaka Belediyesi, kent merkezine 20 dakika uzaklıktaki Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi’de gerçekleştirdiği ’Kış Kampı’ ile öğrencilere unutulmaz bir karne hediyesi verdi. 26-30 Ocak tarihlerinde ücretsiz olarak düzenlenen kampa, ilçedeki farklı okullarda okuyan 14 - 16 yaş grubu 50 genç ve dört eğitmen katıldı. Bungalov evlerde konaklayan kampçılar, organizasyon süresince doğa ve orman yürüyüşleri yaparak sportif ve kültürel etkinliklerle keyifli vakit geçirdi.
Hem fiziksel hem de zihinsel gelişime yönelik bir spor olan ’oryantirik’ ile tanışma fırsatı da bulan gençler, doğada yön bulma yöntemlerini, pusula kullanmayı ve harita okumayı öğrendi. Film gösterimi, zeybek dersi, mangal partisi gibi çeşitli aktivitelerle de renklenen kamp günleri, canlı müzik eşliğinde gerçekleştirilen eğlenceyle son buldu. Organizasyona katılan gençlere mont, eldiven ve şapka da hediye edildi.
Kampı ziyaret ederek öğrencilerle birlikte öğle yemeği yiyen Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, şöyle konuştu:
"Burada doğayla iç içesiniz. 20 dakika sonra aşağıda denizin kenarındasınız. Böyle bir kentte yaşadığımız için de hepimiz çok şanslıyız. Seçildiğim gün, ‘Bu kenti çocuklar ve gençlerle yöneteceğim’ dedim. Ben sizlere güveniyorum. Karşıyaka’da yaşayan insanlar, Türkiye’deki sosyal yaşama yön verecek güçte ve düşünce yapısındadır. Sizler ülkemizin kuruluş felsefesi olan Cumhuriyet’e sımsıkı bağlı olan gençlersiniz. Karşıyaka’da daha iyi işleri birlikte yapıp sizlerin daha güzel yaşaması için çalışıyoruz. Bu kampı da gençlerimiz hem ekolojik dengeyi öğrensinler hem de yarıyıl tatillerini en iyi şekilde değerlendirsinler diye düzenledik. Biz büyük bir aileyiz, birlikte daha da güçleneceğiz" dedi.