Avustralyalı Türk öğrenciler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı‘nı (YTB) ziyaret etti.
YTB , tarafından desteklenen “Gençlik Köprüleri” projesi kapsamında Avusturalya Milli Görüş Teşkilatı’na bağlı İlim Koleji’nden gelen 25 öğrenci YTB’yi ziyaret etti.
Öğrenciler YTB Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanı İsmail Demiryürek ve YTB uzmanları tarafından karşılandı. YTB’yi tanıtım filmi izlenildikten sonra YVDB İsmail Demiryürek gençlere yönelik bir konuşma yaptı.
“DİL KÖPRÜDÜR.KENDİ AİDİYET VE KÜLTÜRÜNÜZLE BAĞ KURMAK İSTİYORSANIZ TÜRKÇE’Yİ ÇOK İYİ BİLMEK ZORUNDASINIZ”
YTB Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanı İsmail Demiryürek gençlere YTB’nin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Kariyer planları hakkında da tavsiyelerde bulunan ve Türkiye Bursları hakkında bilgiler veren YVDB Başkanı gençler ile hayata dair konularda da konuştu ve “Dil bir köprüdür. Düşündüğünüz zaman siz kendi aidiyet ve kültürünüzle bağ kurmak istiyorsanız, Mehmet Akif’e, Necip Fazıl’a, Orhan Veli’ye ulaşmak istiyorsanız, kaynaklara ulaşmak istiyorsanız Türkçe’yi bilmek zorundasınız. Aksi takdirde kendi aidiyetinizden kopmuş oluyorsunuz. Dil insana zenginlik getirir” dedi.
PROGRAM İSTANBUL’DA SON BULACAK
Avusturalya Gençlik Köprüleri heyeti proje kapsamında Anadolu’nun tarihi vekültürel mirası olan bölgelere geziler gerçekleştirdi.
Öğrenciler programın 15. gününde İstanbul’a hareket edecek ve oradan da Avustralya’ya dönecekler.