Şekerbank, Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile ‘Hasat Kart’ protokolü imzaladı. Protokol çerçevesinde, Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne kayıtlı olan arıcılar arı nakli, bal hasadı ve bakım zamanlarında nakit sıkıntısı çekmeden mazot, arı yemi gibi çeşitli ihtiyaçlarını sözleşme kapsamında kendilerine sağlanan özel imkanlardan faydalanarak karşılayabilecekler.
Şekerbank Aydın Şubesi ile Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği arasında ‘Hasat Kart’ protokolü imzalandı. Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın ile Şekerbank Ege Bölge Tarım Bankacılığı Bölüm Müdürü Ercan Doğan ve Şekerbank Aydın Şube Müdürü Rüstem Şahin arasında imzalanan protokol kapsamında arıcılar ‘Hasat Kart’ imkanlarından faydalanacak.
Yapılan protokol ile arıcılara ciddi katkı sunmayı amaçladıklarını ve arıcılığın sadece bal üretimi değil aynı zamanda tarımın olmazsa olmazı ve tabiatın dengesi olarak gördüklerini belirten Şekerbank Aydın Şube Müdürü Rüstem Şahin, “Hasat Kart sayesinde çiftçilere her türlü finansman ihtiyaçlarını anında karşılama imkânı sunuyoruz. Bu anlaşma ile arıcılarımız gerek hasat, gerek arı nakli gerekse sağım ve bakım zanlarında tedarikçilerden temin edecekleri bir çok ürünü ‘Hasat Kart’ imkanları ile hasat sezonunda ödeyecek şekilde alabilecekler. Hasat Kart’a eklenen tarım sigortası ödeme özelliği ile de olası tüm risklere karşı tarım üretimini ve de çiftçilerin gelirlerini güvence altına alıyoruz” dedi.
Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği olarak, Birliğe Kurumsal Kimlik kazandırmanın yanında arcıların sorunlarını çözmek ve şartları kolaylaştırmak adına bu tür protokolleri imzaladıklarını belirten Birlik Başkanı Zeki Altın, “Eskiden Arılar TARSİM kapsamına alınmıyordu. Şimdi TARSİM kapsamında sigortalanıyor. Arıcımız bu protokol çerçevesinde TARSİM ödemelerini de bu kart ile yapabilecek. Her sektörde olduğu Arıcılık sektöründe de arıcılarımız pek çok zaman ekonomik sıkıntı yaşıyor. Çiftçilerin sahip olduğu imkanları, gerek yakıt alımı gerekse sektördeki diğer ihtiyaçların karşılanması esnasında arıcımız da ‘Hasat Kart’ ile sahip olacak”
dedi.