ORDU (AA) - SEFA EYİ - Ordu’nun Çatalpınar ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Ramazan Bakacak, 1969 yılında oluşturmaya başladığı ve bin "taş plak" bulunan koleksiyonunu torununa miras bırakacak.

Bakacak, AA muhabirine, taş plaklara ilgisinin gençlik yıllarına dayandığını belirtti. Aradan geçen 46 yıllık süreçte bin adet taş plağa sahip olduğunu ifade eden Bakacak, taş plakların yansıttığı ses kalitesinin günümüz teknolojisinde hala mevcut olmadığını savundu.

Şarkıları taş plaklarda dinlemenin insana farklı haz verdiğini anlatan Bakacak, "Eski şarkı sözleri çok anlamlı ve tam da duygularıma hitap ediyor. Taş plaklardaki ses çok doğal ve güzel. Dijital seslere göre daha fazla haz veriyor" dedi.

Koleksiyonundaki plakları bir araya getirmenin kendisi için oldukça zahmetli bir süreci kapsadığını vurgulayan Bakacak, şöyle devam etti:

"Bu zamana kadar tüm taş plaklara sahip olmak için çabaladım ve bin taş plağım oldu. Plakların hepsini dinleyemiyorum. Çünkü bazıları eski ve gramofonun iğnesine zarar veriyor. İğneyi de bulmak hiç kolay olmuyor. Gramofon iğnesine zarar vermediğini bildiğim plaklarımla misafirliğe gelen arkadaşlarıma güzel bir müzik ziyafeti sunabiliyorum. Herkes duydukları ses karşısında şaşkına dönüyor ve çok beğeniyor."

- Koleksiyonu torununa bırakacak

Ramazan Bakacak, plak koleksiyonuna en fazla ilgiyi torunu Murat'ın gösterdiğini belirterek, "Torunumun çok dikkatini çekiyor. Benden sonra plak koleksiyonum torunum Murat Bakacak'a kalacak. Plak biriktirmeye ve koleksiyonu korumaya o devam edecek" diye konuştu.