Mersinli avukatlar, ‘Kadınlık Bizde Kalsın’ adlı tiyatro oyunuyla Adana’da sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Adana’da düzenlenecek Tiyatro Festivali’nin açılışını, ‘Kadınlık Bizde Kalsın’ adlı oyun ile Mersin Barosu avukatları yapacak.
“Barolar Arası Tiyatro Festivali” bu yıl 9-14 Mayıs 2015 tarihleri arasında Adana Barosu ev sahipliğinde düzenlenecek. Adana Devlet Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek etkinlikte, Mersin, Antalya, Eskişehir ve Adana Baroları ile Nazım Oyuncuları Topluluğu oyunlar sahneleyecek. Festivalin açılışını ise ‘Kadınlık Bizde Kalsın’ adlı oyunu ile Mersin Barosu avukatları yapacak.
Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, yaptığı açıklamada, mesleki dayanışma, kaynaşma, moral ve motivasyonun arttırılması ve sosyalleşmeyi sağlamak adına düzenlenen festivale ilginin yoğun olmasının beklendiğini söyledi. Ağır iş yükü nedeniyle dosyalar arasına sıkışan avukatların, sosyal ve kültürel faaliyetlere daha çok katılımının sağlanarak, toplumun öncü neferleri olarak her zaman üstün bir gayret sergilediklerini belirten Antmen, “Bu amaçla düzenlenecek festivalin gerek mesleğimiz gerek meslektaşlarımız ve gerekse toplumumuz için önemi büyüktür” dedi.