Yunusemre Belediyesi’nin başlattığı ‘Manisa’da Tarihe Yolculuk’ projesi kapsamında Barbaros, Yeni Mahalle ve Fevzi Çakmak mahallelerinde yaşayan kadınlar, tarihi mekanları, camileri gezerek bilgilendirildi.
Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bir anlamlı projeye daha imza attı. Barbaros, Yeni Mahalle ve Fevzi Çakmak mahallelerinde yaşayan kadınlar tarihi mekanları, camileri gezdiler. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini belirterek, “Yunusemre Belediyesi olarak daha önce olduğu gibi şuanda da başarılı projelere imza atıyoruz. Manisa’da yaşayıp ta tarihi yerlerini göremeyen veya daha önceden gittiği yerlere yeniden gitmek isteyen bayanlarımızın tarihe yolculuk yapmasına yardımcı olduk. Yunusemre Belediyesi olarak sosyal ve kültürel projelerimiz devam edecek.” dedi.
“PROJEMİZ DİĞER MAHALLELER İLE DEVAM EDECEK”
Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel ise başarılı bir projeye imza attıklarını belirterek, “Manisa’da Tarihe Yolculuk projesi kapsamında Barbaros, Yeni Mahalle ve Fevzi Çakmak mahallerinde yaşayan 23 bayan ile beraber Manisa’nın tarihi yerleri gezildi. Bugün bayanlarımıza Mevlevihane, Ulu Camii, Muradiye Camii, Sultan Camii, Yeni Han, Saruhanbey Türbesi, Değirmen Boğazı, Magnesia AVM, Ağlayan Kaya gibi yerleri gezdirdik. Projemiz diğer mahalleler ile beraber devam edecek.” diye konuştu.
Projeye katılanlardan Ayten Alak ise güzel bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, “Bugün Manisa’nın tarihi yerlerini gezdik. Güzel bir organizasyon oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Esma Çiftçi de Yunusemre Belediye başkanına ve ekibine teşekkür ederek, “Güzel bir proje oldu. Bugün Mevlevihane’ye gittik. Tarihi camilerimizi gezdik. Herkese çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Tarihi yerleri gezen bayanlar ise Yunusemre Belediyesi’ne teşekkür ettiler.