Manisa genelinde ekili olan kar yağışı sebebiyle Şehzadeler Belediyesi zabıta ekipleri sokakta kalan vatandaşlara sahip çıkarak, barınma ihtiyaçlarını giderdi. Zabıta ekipleri 3 vatandaşa ulaşarak geceyi sıcak yerde geçirmelerini sağladı.
Manisa’da etkili olan kar yağışının ardından evsiz vatandaşların yardımına Şehzadeler Belediyesi koştu. Zabıta ekipleri sokakta kalan vatandaşlar için sabah kadar nöbetteydi. Soğuk havalar nedeniyle sokakta kalan vatandaşların yardımına koşan zabıta ekipleri, 3 vatandaşa ulaşarak geceyi sıcak yerde geçirmelerini sağladı. Etkili olan kar yağışı nedeni ile Belediye ekiplerinin sabaha kadar teyakkuzda olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Bilindiği gibi Manisa’da etkili kar yağışı ve soğukların yaşandığı şu günlerde gece çeşitli nedenlerle evsiz vatandaşlarımızda unutmadık. Bu konuda zabıta müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz bir ekip sabah kadar sokakta kalan vatandaşlarımız için görev yaptılar. Bu çerçevede yapılan çalışmayla Mehmet Kanat, Sezgin Kansuva ve Recep Şevik adında toplamda 3 vatandaşımıza ulaştık vatandaşlarımızı bulundukları yerlerden alarak önceden belirlemiş olduğumuz yerlere yerleştirdik ve geceyi sıcak bir yerde geçirmelerini sağladık” dedi.
Zabıta ekipleri tarafından Nurlupınar mahallesinden alınarak otele yerleştirilen Mehmet Kanat adlı vatandaş bir ziyaret için Manisa’ya geldiğini ve geç vakit olduğu için dönemediğini ifade ederek “ Manisa’ya bir ziyaret için geldim. Fakat geceyi sokakta geçirmek zorunda kalacaktım. Fakat zabıta ekiplerine ulaştım onlarda beni bulunduğum yerden alarak geceyi geçirmem için otele yerleştirdiler. Bu uygulamayı yapan Şehzadeler Belediyesi ekiplerine ve özellikle Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e çok teşekkür ediyorum” dedi.