Tarım Sigortalıları Havuzu (TARSİM) tarafından Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gıda tarım ve Havyacılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, İl Gıda Tarım ve Havyacılık Müdürü Cemalettin Çataklı, Safranbolu İlçe Tarım Müdürü Çetin Ayvanlık ve diğer ilçe tarım müdürleri ile Ziraat odası yetkilileri, sigorta şirketlerinin acenteleri, TARSİM Teknik Müdürü Necati İçer, Ankara Bölge Müdürü İsmail Elmas ve Bölge Müdür Yardımcısı Muhteşem Torun katıldı.

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, sigorta konusunda büyük aşamalar kaydedildiğini belirterek, “Sigorta yaptırmayan çiftçilerin mağduriyeti üzüntü verici boyutlardadır, Onun için Çiftçilerimiz bu mağduriyetlerin yaşanmaması için bir an önce sigorta yaptırmalı. Sigorta yaptıranların zararlarını herhangi bir durumda TARSİM karşılamaktadır, TARSİM çok önemli. Bunun için de daha fazla üreticiye ulaşmamız gerekiyor” dedi.

Karabük’teki Hayvan sayısı ile ilgili de bilgi veren Cemalettin Çataklı, Karabük’te 46 bin Büyükbaş, 13 bin küçükbaş hayvan bulunduğunu belirterek, kayıtlı çiftçi sayısının ise bin 350 olduğunu ifade etti.

TARSİM Teknik Müdürü Necati İçer, ise yaptığı kısa bilgilendirme konuşmasında, TARSİM’in çeşitli İllerde bilgilendirme toplantısı düzenlediğini belirterek, Karabük’te yüzde 5’ten daha aşağıda sigortalılık oranı olduğunu ve üreticilerin mutlaka sigorta yaptırması gerektiğini söyledi.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak da yaptığı konuşmada, bu sektörün çok önemli olduğunu, ülkemizin doğal afete çok sık maruz kaldığını belirterek, dünyada uygulanan tarım sigortası programları, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nin işleyişi ve sistem çerçevesinde 7 yıllık süreçte elde edilen veriler ile kapsamdaki ürünler ve riskler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıda, hiçbir kar amacı olmayan Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi çerçevesinde, ülke genelinde sistem’in başlangıcından, Ekim ayı sonuna kadar poliçe sayısının 3 milyon adedi geçtiği ve 471 bin adedin üzerindeki hasar dosyası için 1 miyar TL’nin üzerinde hasar ödemesi yapıldığı, hasar tespiti yapılmış dosyalar için önümüzdeki günlerde 110 milyon TL’lik hasar ödemesi daha gerçekleştirileceği ve bu sayede üreticilerin mağduriyetlerinin giderileceği bildirildi.