Süper Toto Süper Lig’de 11 haftadır galibiyet hasreti çeken Kardemir Karabükspor, yarın akşam sahasında oynayacağı Torku Konyaspor maçında galibiyet hesapları yapıyor. Teknik direktör Yılmaz Vural, bu karşılaşma için tüm hazırlıkları yaptıklarını belirterek, artık sözün bittiği yerde olduklarını söyledi.
Kırmızı-mavili ekip ligin 25. haftasında konuk edeceği Torku Konyaspor maçının hazırlıklarını Hasan Doğan Tesisleri’nde yaptığı antrenman ile tamamlayarak kampa girdi. Yaklaşık bir saat süren taktik idman sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Karabükspor teknik direktörü Yılmaz Vural, ligin sonlarına doğru her takımın hayati maçlar oynayacağını kaydetti.
“SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ”
Uzun süredir kazanamayan bir takım olarak Torku Konyaspor maçının kendileri için çok anlamlı bir karşılaşma olacağını ifade eden Vural, “Bu hafta çok şükür Emre Güngör haricinde tam takım olarak hazırız. Teknik ve ruhsal anlamda iyi hazırlandık. Yönetimimiz her türlü maddi ve manevi desteği bize veriyor. Bu maçın önemini Karabük olarak çok iyi biliyoruz. O yüzden biz sahanın içinde taraftarımız sahanın dışında gayret gösterecek. Torku Konyaspor’u eli boş göndermek istiyoruz. Kısacası sözün bittiği yerdeyiz. Dolayısıyla kazanmalıyız. Tüm iş sahada ve pratikte. Artık oyuncularıma olayı teslim ettim. Kazandığımız veya kaybettiğimiz zaman başımıza ne geleceğinin farkındayız. Artık ben inanıyorum. İnşallah bu şans, bu talih bizim lehimize döner. Taraftarımız yanımızda. Hiç olumsuz bir şey yok” dedi.
“HER MAÇI KAZANMAK ADINA UĞRAŞACAĞIZ”
Torku Konyaspor maçı için futbolculara prim söz konusu olup olmayacağının sorulması üzerine Vural, "Bizim gibi sıkıntılı olan takımlar bu konuda daha bir teşvikçi oluyor. Sayın başkanımızla telefonla görüştük. Kendisi takımın kazanması halinde elinden gelen her şeyi yapacaktır. Ligde daha 20’li puanlarda takımlar var. Bu hafta 21 puanı yakalarsak o kervanın içinde oluruz. Rakiplerimizin maçları inşallah umduğumuz gibi sonuçlanır. Çünkü bizim kazanmamızın yanında rakiplerimizin de puan kaybetmesi gerekiyor. Bu takım her maçı kendi şartlarında kazanmak adına uğraşacak" ifadelerini kullandı.
“MİLLİ TAKIM HOCALARINDAN TOLERANS İSTEDİM”
Torku Konyaspor maçından sonra 7 oyuncusunun ülkelerinin milli takımına katılacağını ve bunun da kendisini oldukça üzdüğünü açıklayan Vural, “Oyuncularımın hocalarıyla görüşüyorum. Bazılarından tolerans istedim. Yabancı oyuncularımızın ülke federasyonlarıyla ilişki kurmaya çalışıyoruz. Ben bütün oyuncularımla birlikte olmak istiyorum. 7 oyuncu demek takımın 3’te 1’i demek. Bu açıdan bir rahatsızlığım var. Birlikteliği olumlu değerlendirelim diye düşünürken maalesef böyle bir eksilme oluyor. Milli takım adına, oyuncu adına hoş bir şey ama ligden düşme durumunda olan bir takım için değil” açıklamasında bulundu.
Vural, açıklamasının ardından gazetecileri kar topu yağmuruna tuttu.
Kardemir Karabükspor’un yarın saat 20.00’de Dr. Necmettin Şeyoğlu Stadı’nda oynayacağı karşılaşmaya şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:
“Abdulaziz, Yiğit, Mabiala, Erdem, Tanju, Sow, Musa, Traore, Viola, Ahmet İlhan ve Kumbela.”