İzmir Karşıyaka Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan ’12 Yıldız Şehri’ unvanını kazanarak büyük bir başarı yakaladı.
Karşıyaka Belediyesi, 24 ülkeden 45 belediyenin aday olduğu projede büyük başarı sağlayarak ’12 Yıldız Şehri’ unvanına sahip oldu. Örnek gösterilen belediyeler arasında yer alan Karşıyaka, 16 Şubat’ta Paris’te gerçekleşecek törenle 12 Yıldız bayrağını İzmir’e getirecek. Avrupa’nın yıldız kentleri arasına giren Karşıyaka, Ege Bölgesi’nde bu unvana sahip ilk belediye oldu. Belediyenin bu başarısında ise yaptığı projeler etkili oldu. Belediye’nin insan hakları ve demokrasi adına düzenlenen etkinlikler, Avrupa Konseyi tarafından da takip edildi.
Karşıyaka Belediyesi’nin ödülünü, Paris’te gerçekleşecek törende teslim alacak olan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, mutlu olduklarını ifade etti. Akpınar, "Göreve geldiğimiz günden bu yana ’Bu kenti halkla birlikte yöneteceğiz’ dedik. Katılımcı demokrasi anlayışını, halkımıza da yönetimde söz hakkı tanımayı, hizmet prensiplerimizin temeline yerleştirdik. Bu çalışmalarımız sayesinde Karşıyakamıza ’12 Yıldız Şehri’ unvanını kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu ödül Karşıyakamıza yakıştı. Hedefimiz, çalışmalarımızı dünyaya göstermek" dedi