TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Türkiye’ye son 10 yılda Cumhuriyet tarihinden daha fazla hizmet yapıldığını ifade etti.
AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, 7 Haziran genel seçimleri için çalışmalarını Saruhanlı’nın ilçesindeki Mütevelli ve Halitpaşa mahallelerinde sürdürdü.
Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen ve partililerle birlikte kahvehaneleri dolaşıp, vatandaşlarla sohbet eden Berber, yoğun ilgi gördü. Burada vatandaşlara seslenen Berber, 7 Haziran’da da AK Parti’nin sandıktan zaferle çıkacağını ifade etti. Berber, "İktidara geldiğimiz o ilk yıllar çok zor yıllardı. Türkiye 2001 krizinde tamamen batmıştı. Şu an Yunanistan, İspanya ve İtalya’nın olduğu gibi maalesef o dönemde de Türkiye’yi soyup soğana çevirdiler, 23 bankayı batırdılar. Bu milletin üzerine 50 milyar liralık borcu bırakıp gittiler. Ama 3 sene içinde Türkiye öyle toparlandı ki enflasyon 3 haneli rakamlardan tek hanelere düştü. Faizler düştü ve Türkiye yeniden bütçesiyle yatırım yapabilir hale geldi" dedi.
Son 10 yıllık dönemde Cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetlerden daha fazla hizmet yapıldığını kaydeden Recai Berber, şöyle konuştu:
"Türkiye 2002 yılında bütçenin yüzde 86’sı, yani her yüz liranın 86 lirasını faizcilere verirken, şimdi bu rakamı yüz liranın 13 lirasına düşürdük. İnşallah daha da aşağıya düşüreceğiz. Geri kalanıyla da işte Türkiye’nin her yerine 20 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Ülkemizi şimdi otoyollarla donatıyoruz. İzmir’den İstanbul’a gidecek olan otoyol, Manisamızın yanı başından geçecek. Bu otoyola giren kişi, yarım saat sonra İzmir’de, 3 saat sonra İstanbul’a varabilecek. Eskiden İstanbul’a giden kamyonlarımız ve arabalarımız denizin karşısına geldiğinde körfezi dolaşıyordu. Ama şimdi feribotlarla geçiyor. Denizin üzerine Dünya’nın 3. Büyük köprüsünü yapıyoruz ve bu senin sonunda bitecek. Bu ne demek biliyor musunuz? Bu güzel Manisa ovamızda yetişen ürünlerimizi artık sadece İzmir, Antalya tarafında değil, İstanbul’a ve oradan da Dünya’nın her yerine çok daha rahat gönderebileceğiz demek. Onun için biz yollara çok önem verdik. Bu yollar olmadan Türkiye’nin kalkınması, büyümesi ve buralara yatırım gelmesi mümkün değildi" şeklinde konuştu.