Şahinbey Belediyesi’nin düzenlediği ve 195 bin kişinin katıldığı İstiklal Marşı okuma yarışmasında 1’inci gelen 5 yaşındaki Belinay Demir, Gaziantep Savunmasının önemli isimlerinden Şahinbey’in şehit edilişinin 95. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende okuduğu İstiklal Marşı ile hem ağladı hem ağlattı.
Şahinbey Belediyesi tarafından, ilçeye de isim sahipliği yapan ve Kurtuluş Savaşı sırasında Gaziantep Savunmasının önemli isimleri arasına giren Şahinbey, şehit edilişinin 95’inci yıl dönümünde törenle anıldı. Kilis yolu üzerindeki anıt mezarda düzenlenen törene; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5’inci Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Durdu Yetkinşekerci, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, şehit ve gazi dernekleri temsilcileri ile davetliler katıldı.
Anıt mezara çiçek takdimi ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Bayrağımız göndere çekilirken ise 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na bağlı tören ekibi saygı atışında bulundu.
“ŞAHİNBEY’İ SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ”
Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, asıl adı Mehmet Sait olan Şahinbey’in Kurtuluş Savaşı’nda 200 kişilik çete ile binlerce kişilik düşman ordusuna karşı koyduğunu söyledi. Tahmazoğlu, “Vatan toprağını savunmak adına gözünü kırpmadan düşmanın üzerine yürüyen kahramanlarımızdan birisidir Şahinbey. Mermisi bitene kadar savaşan Şahinbey, “Düşman, benim cesedimi çiğnemeden Antep’e giremeyecektir diyerek, göğsünü düşmana siper etmiş ve şehit edilmiştir. Şehadetinin 95’inci yıl dönümünde kendisini saygı ve minnetle anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.
HEM AĞLADI HEM AĞLATTI
Konuşmaların ardından ise Şahinbey Belediyesi’nin 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü günü nedeniyle düzenlediği “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma” yarışmasına katarak 195 bin kişinin içinden 1’inci seçilen 5 yaşındaki Belinay Demir anıt mezar önünde İstiklal Marşı’nı okumaya başladı. Coşkulu bir şekilde İstiklal Marşını okurken duygulanan küçük Belinay, marşın son kıtasında göz yaşlarına hakim olamadı. Tören alanında bulananlar da duygularına hakim olamayarak göz yaşı döktü.
Gözyaşları içinde yerine geçen küçük kızı protokol üyeleri ve diğer katılımcılar dakikalarca ayakta alkışladı. Babasının yanına giderken Demir’i durduran Vali Ali Yerlikaya, küçük kızı kucağına alarak çiçek hediye etti. Program Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu’nun yaptırdığı dua ile son buldu.