Burdur Hasta ve Tüketicileri Koruma Derneği Başkan Kemal Arslan, kayıp kaçak elektrik bedellerinin ticari faizleriyle birlikte geri ödeneceğini açıkladı.
Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapan Burdur Hasta ve Tüketicileri Koruma Derneği Başkan Kemal Arslan, 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 05.05.2015 günü, elektrikte kayıp kaçak bedeli olarak alınan paranın ticari faiziyle birlikte geri ödenmesine kesin olarak karar verdiğini kamuoyuna duyurdu.
Vatandaşların, kayıp kaçak bedellerinin geri ödenmesi konusunda dernekten yardım alabileceğini söyleyen Arslan, "Tüketici haklarının elde edilmesinde rol üstlenen Burdur Tüketicileri Koruma Derneği’nin 2012 yılında açtığı davalar sonucunda yurttaşlarımız ödedikleri kayıp kaçak bedellerini geri almışlardır. Ülkemizde yaşanan hukuk karmaşası bu alanda da kendini göstermiş, yetkili mahkemelerin belirlenmesinde bir sorun yaşanmış ve son olarak Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun 2013/7-2454 Esas, 2014/679 Karar sayılı kararı ile konunun kesinleşmesi üzerine yaptığımız çağrılar üzerine tüketicilerimiz taleplerini yinelemişler, Tüketici Heyetlerinden alınan kararlarla yapılan itirazlar sonucu Tüketici Mahkemesi sıfatıyla Burdur 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, 05.05.2015 günü 2015/73 E. Sayılı kararıyla elektrikte kayıp kaçak olarak alınan paranın ticari faizi ile birlikte geri ödenmesine kesin olarak karar vermiştir" dedi.
Arslan, gerek konut gerekse iş yeri sahiplerinin elektrik faturaları içinde yüzde 10’a tekabül eden kayıp kaçak bedellerini geri alabilmeleri için derneğin sağlayacağı hukuk danışmanları eliyle sürecin takip edileceğini de sözlerine ekledi.
Basın açıklamasına Vatan Partisi İl Başkanı Hayat Aşkar ve il yönetimi de katıldı.