SAMSUN (AA) - Anadolu Vakfı’nın toplumsal gelişim için başlattığı “Değerli Öğretmenim” projesinin Samsun eğitimleri tamamlandı.

Vakfın Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde düzenlediği “Sosyal Girişimcilik” yarışmasında dereceye giren ilk 3 öğretmen ödüllendirilirken, okullarına da çeşitli hediyeler verildi.

  Atakum'da bir otelde düzenlenen ödül törenine Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanvekili Nilgün Yazıcı, Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven ve öğretmenler katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanvekili Nilgün Yazıcı, vakfın sosyal girişimcilik konusuna büyük önem verdiğini söyledi.

Anadolu Vakfı'nın kalıcı bir sosyal değişim yaratma misyonuyla hareket ettiğini belirten Yazıcı, "Sosyal girişimcilik kavramı ülkemizde dile getirilmeye başlandığından beri girişimci gençlerin fikirleri her geçen yıl daha fazla kabul görüyor. Sağlıklı bir toplumda, sosyal girişimciler ve onların parlak fikirleri daha çok öne çıkıyor. Anadolu Vakfı olarak vizyon sahibi, inovatif, sorunlara sürdürülebilir çözüm üretebilen, iyileştirmeye açık alanları geliştirme özelliğine sahip gençler yetiştirmek en büyük amacımız" dedi.

Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven ise daha katılımcı ve paylaşımcı bir nesil yetiştirmeye çalıştıklarına işaret ederek, "Öğretmenlerimizi odağına koyduğumuz toplumsal gelişim projemizle, bugüne kadar binin üzerinde öğretmene ulaştık. 'Değerli Öğretmenim' projesi kapsamında, öğretmenlerin sosyal ve iş hayatlarına yönelik iyileştirmeler yapmak arzusuyla eğitim alanında toplumsal ve sosyal ihtiyaca yönelik, sürdürülebilir sistemler kurabilme becerilerine katkı sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından proje yarışmasının dereceye girenleri açıklandı. "Dersimiz Yaşam" konulu projeyle Vezirköprü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi öğretmenleri Erkan Dönmez ve Ayhan Yıldız proje birincisi oldu.

Törende proje yarışmasında ilk 3'e girenler öğretmen ve okullara çeşitli hediyeler dağıtıldı.