SAMSUN (AA) - Almanya'dan Samsun'daki yakınlarının yanına izne gelen kadının kolundaki bileziği gasbederek kaçtığı iddiasıyla aranan zanlı, polis ekiplerinin 250 güvenlik kamerası kaydını incelenmesi sonucunda yakalandı.

Samsun'da yaklaşık iki hafta önce, bindiği dolmuştan Selahiye Mahallesi'nde inen Derya K’yı (48) darbederek kolundaki altın bileziği alarak kaçtığı iddia edilen kişinin yakalanması için polis ekiplerince geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Olay gününden itibaren bölgedeki 250 iş yeri ve binanın güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Emniyet Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, kimliğini tespit ettikleri şüphelinin gasbettiği bileziği bir kuyumcuya sattığını belirledi.

Söz konusu iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerinden de tespit edilen evli ve 2 çocuk babası Arif Y. (33), Karın Mahallesi Çelebi Sokak'taki evinde gözaltına alındı.

Benzer suçlardan 2 ayrı kaydının bulunduğu belirtilen zanlının olayın ardından tanınmamak için saçlarını kestirdiği öğrenildi.

Almanya'da yaşayan ve Samsun'daki yakınlarının yanına izne gelen mağdur tarafından  da teşhis edilen şüpheli Arif Y, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandı.

Emniyetteki ifadesinde olayı itiraf eden zanlının, gasbettiği bileziği bin 740 liraya sattığını söylediği belirtildi.