Milliyetçi Hareket Partisi Aydın Milletvekili Adayı Fevzi Köse, Aydın Romanlar Federasyonu’nu ziyaret etti. Ziyarette Aydın Romanlar Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz’in yanı sıra Nazilli Çağdaş Romanlar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Doğan Argın, Aydın Roman Müzisyenler Derneği Başkanı Fehmi Yener, İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır da hazır bulundu.
Romanların sorunlarından bahseden Aydın Romanlar Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz, Romanların kentsel dönüşüm çerçevesinde Ilıcabaşı’ndan Kocagür Köyünün alt kısmına taşınmasına duydukları tepkiyi ve Romanların bu konudaki sıkıntılarını ifade ederek, bu konuda kendilerine destek olunmasını talep etti. Aydeniz, bir diğer sorunlarının sepet üretiminde kullanılan Söğüt Ağacının yetiştirebilmek için Aydın Valiliği, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden kendilerine arazi gösterilmesini istediklerini ancak şu ana kadar bu konuda hiçbir geri dönüşün ve çözümün gerçekleşmediğini söyledi.
Uyuşturucu madde kullanımının ve satıcılığının gittikçe daha da yaygınlaştığını ve bundan rahatsızlık duyduklarını ifade eden Abdül Aydeniz, bu konuda sosyal ve ekonomik tedbirlerin mutlaka alınması gerektiğini, ayrıca Romanların dezavantajlı bir sosyal grup olarak nitelendirilip, toplumda daha fazla yer bulması ve kucaklanması gerektiğini belirtti.
Roman dernek başkanlarının sorunlarını dinleyen Köse, Romanların sorunlarının çözümü ile ilgili partisinin proje ve çözüm önerilerinden söz ederek, “Aydın’da yaşayan her vatandaşımız bizim için çok kıymetlidir. Onların sorunları bizim sorunumuzdur. Çözüm bekleyen Roman kardeşlerimin sorunları ile ilgilenerek gerekli kurumlara, özellikle Aydın Valiliği’ne, DSİ Bölge Müdürlüğü’ne ve Aydın Büyükşehir Başkanlığı’na buradan seslenmek istiyorum. Roman vatandaşlarımızın sorunlarına ivedilikle çözüm bulmaları hususunda gerekli hassasiyeti göstermeleri için çağrıda bulunuyorum” dedi.