Torbalı’yı ziyaret eden Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfü Elvan, 30 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’ye geçen Torbalı Belediyesi’ne giderek Başkan Adnan Yaşar Görmez’i tebrik ette ve çaışmalarında başarılar diledi.
Başkan Görmez’den ilçe hakkında bilgi edinen Bakan Elvan Torbalı’nın ulaşım alanında yaşadığı sıkıntıları dile getiren Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e açık çek sundu. Torbalı’nın İzmir ve Türkiye için oldukça önemli bir sanayi alanına sahip olduğunu belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan “Torbalı aynı zamanda en hızlı göç alan ilçelerimiz arasında bulunuyor. İnsanlar Torbalı’ya istihdamdan dolayı göç ediyorlar. Bu derece hızlı büyüyen bir ilçenin sorunlarına bakanlık olarak kayıtsız kalmamız mümkün olamaz. Torbalı’nın gelişebilmesi için Bakanlığımızın üzerine ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Trenle gelirken Torbalı Mahallesi ile Ertuğrul Mahallesi arasında bulunan Devlet Demir Yollarımıza ait olan alanda bulunan kum yığını, travers, iş makinaları gibi görüntü kirliliği oluşturan bir manzarayla karşılaştık. Bu manzara Torbalı’ya yakışan bir manzara değil bu alanı Torbalı Belediyesi’ne tahsis ediyoruz. Adnan Başkan’ımızın bakanlığımızdan İzmir- Aydın yolu üzerinde 3 adet üst geçit ve birde köprülü kavşak talebi bulunuyordu. Torbalılılara buradan müjdeyi vermek istiyorum. Çalışmalarımıza en kısa sürede başlayacağız Torbalı’mıza hayırlı olsun” dedi.
Bakan Lütfi Elvan’ının ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ise “Bakanımızı ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Torbalı İzmir’in lokomotifi durumunda gelişime açık ve hızlı büyüyen sanayi, tarım ve turizm potansiyeline sahip olan bir ilçe.Torbalı’yı ileriye götürmek için gece gündüz çalışacağız. Hükümetimizin desteğini arkamızda hissetmek bizlere çalışma azmi vererek ufkumuzu genişletiyor. Bakanımıza ziyaretlerinden ve müjdelerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.